bo to Fiat , z Fiata to mi Panda pasuje , ale tylko i wylacznie z silnikiem 1,3JTd i z najbogatszym wyposazeniem !! , jezdzi sie nia naprawde baaaardzo przyjemnie i naprawde ma kopa ! na jezdzie testowej z gosciem z Fiata .. gosciu siedzial kolomnie , na tylnej kanapie kuzyn ... i jedziemy auto pieknie ciagnie , jeden ..2 ... pieknie turbina pracuje ... pytam sie , to napewno DIZEL ??? przecie to nie klekocze i nawet przyspiesza .... nawet bardzo .... na to gosciu z usmiechem .... Napewno to DIzeL
no to mysle , skoro jestem potencjalnym klientem ... trzeba sprawdzic na co stac auto
- wjechalem domiasta i pierwsze co na swiatlach .... goscie w jakims NISSANIE SUNNY - lysi dresiarze , muza na fulla , okna otwarte ... popatrzylem na kierowce , przegazowalem , gosciu tez .... tylko ze jemu prawie silnik wyskoczyl ;p zolte .... zielone i ruuuraaa z wielkim piskiem fiat panda poszedl , ( gosciu mina nieciekawa) 2jka - pisssk .... i do odcinki .... 3jka ... ... patrze w lusterko panowie z nissana daaaaaaleko z tylu , 4ka patrze na predkosciomierz .... 150 dochodzilo ... wrzucilem 5tke ... i mowie do goscia wchodzac w zakret z ta predkoscia - troche go buja na zakretach .... - gosciu hehe zapiety w pasy - kiedy on to zrobil ?
i gosciu z drzacym glosem odpowiada .... mozna mu zalozyc sportowe zawieszenie ..... i tym oto akcentem sprawdzilem sobie fiata Pand ktory zrobil na mnie niesamowite wrazenie !!! , przyspieszenie bylo lepsze niz Charada 1.0 ... mysle ze w okolicach 11 sekubd bo naprawde to czuc bylo .....
p.s dla tych co nie luybia szybkiej jazdy w miescie - swiatla na ktorych sie scigalem byly to ostatnie swiatla w miescie - prowadzily na obwodnice ... i dalej juz nie bylo miasta .
kolejny test auta to byl Opel Astra - ta nowa 1,8 :>
standardowy txt , chociaz we fiacie gsciu bardziej byl ufny co do mojej checi zakupu - czyzby wiek ? ze mam 21 lat to nie moge kupic Opla wartego 60 000zl ? , osttaecznie mu powiedziale mze 50% wplace odrazu a reszta na raty - gosciu zmiekkl bo wyczul ze naprawde mam tyle kasy
, no i wsiadlem .... ladnie w srodku , gosciu uruchomil silnik , nagle klima zaczela buczec jak glupia - mowie mu wylacz to pan bo mysli nie slysze - na to pan odpowiedzial - Auto nas stara sie schlodzic ( bylo to lato) a ja mu mowie - to niech sie stara ciszej nas chlodzic - no to zmniejszyl nadmuch ... no i jazda ... o dziwo strasznie gosciu ja pilowal , czuc przyspieszenie , nagle przesiadka , kierowca bylem ja ..... zawrocilem w strone ... oczywiscie poza miasto
, 1 . gaz w ziemie a auto co ?? cholera nie przyspiesza , ma takiego mula na dole , dopiero na gorze ma buta ... pytam sie , przeciez to nie ma zadnych kontroli trakcji ( a jak by mial to i tak powinien lekko popiszczec starajac sie trzymac przyczepnosc) a gosciu - a bo to trzeba mu z oobrotow jesli chcesz przypiszczec - popatrzylem dziwnie na niego ... popatrzylem na kuzyna .... i pomyslalem sobie to co i kuzyn Fiat Panda lepszy ... rozbujalem auto do 140 .... stwierdzilem , do dupy ten opel , ta Panda by go objechala , nie mowie juz o kierunkach ktore sa jakies dotykowe automatyczne i wogole badziewne .... ktorych nie umialme uzywac ;p no i po tym jak ze 140km/h traktor mi wyjechal i nie chcialo mi sie hamowac to sie na 3ciego wepchalem prawie lusterkiem dotykajac kola traktora i 2gim lusterkiem prawie dotykajac auta z naprzeciwka .... az pana z Salonu podnioslo z siedzenia pasazera ... wjechalem do salonu .. i finisz , wsiadlem na skutera z kuzynem i pojechalem do Skody ... wkoncu mialem kupic auto!!!- panowie ze skody powiedzieli ze nie maja dla mnie Superba ... - czyzbym za bardzo mierzyl i stwierdzili ze napewno kasy na superba nie mam ?? ehhh
coz , Dacii Logan tez sie nie doczekalem ... a polowalem na nia ponad miesiac ... i nie bylo i nie bylo jej .... wkoncu znalazlem sie w UK .... w Plymouth , w miescie gdzie wiecej golebi i mew niz ludzi ;p ( ludzi ponad 250 000) a tutaj nie sprzedaja Logana .... nawwet pod postacia RENAULT ....
uff ale sie rozpisalem ... ciekawe kto to wogole przeczyta