forum.charade.pl | Polski Klub Daihatsu Charade

Forum Klubu Daihatsu Charade
Teraz jest 22-12-2024, 22:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowe GRANDE PUNTO!!
PostNapisane: 04-02-2006, 14:48 

Wiem, że to nie daihatsu, ale interesuje się wieloma markami samochodów!! Byłem dzisiaj w salonie Fiata w Krośnie, aby zobaczyć najnowsze dziecko fiata, które nawet fajne wygląda na zdjęciach!! Chociaż za marką nie przepadam, z uwagi na kipską jakość i awaryjność!! Wygląd autka jest spoko, można powiedzieć, że tył jest troche nie dopracowany, ale przy kolorze ciemny granat jakoś fajnie wygląda!! I na tym sie kończą komplementy dla tego auta!! Jak otwierałem drzwi to tak jakbym otwierał drzwi od jakiegoś Stara!! Deska rozdzielcza prezentuje sie ładnie tylko na zdjęciach!! Panel środkowy też wygląda nieelegancko!! Do tego czarny plastik, w środku kiepskie, niedopasowane zegary!! Co do silnika najtańszy model ma chyba 1,4 77KM, to troche mała moc no ale wkońcu jest to silnik 8 zaworowy!! Podsumowując liczyłem na lepsze autko w wykonaniu fiata!! :wink:

BYŁ MITSUBISHI COLT C51 1.3 gaźnik, sonda lambda i ecu.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 04-02-2006, 14:50 

Zapomniałem o linku strony o aucie oto on: http://www.fiatpunto.pl

Tytuł:
PostNapisane: 06-02-2006, 12:24 

bo to Fiat , z Fiata to mi Panda pasuje , ale tylko i wylacznie z silnikiem 1,3JTd i z najbogatszym wyposazeniem !! , jezdzi sie nia naprawde baaaardzo przyjemnie i naprawde ma kopa ! na jezdzie testowej z gosciem z Fiata .. gosciu siedzial kolomnie , na tylnej kanapie kuzyn ... i jedziemy auto pieknie ciagnie , jeden ..2 ... pieknie turbina pracuje ... pytam sie , to napewno DIZEL ??? przecie to nie klekocze i nawet przyspiesza .... nawet bardzo .... na to gosciu z usmiechem .... Napewno to DIzeL ;) no to mysle , skoro jestem potencjalnym klientem ... trzeba sprawdzic na co stac auto :) - wjechalem domiasta i pierwsze co na swiatlach .... goscie w jakims NISSANIE SUNNY - lysi dresiarze , muza na fulla , okna otwarte ... popatrzylem na kierowce , przegazowalem , gosciu tez .... tylko ze jemu prawie silnik wyskoczyl ;p zolte .... zielone i ruuuraaa z wielkim piskiem fiat panda poszedl , ( gosciu mina nieciekawa) 2jka - pisssk .... i do odcinki .... 3jka ... ... patrze w lusterko panowie z nissana daaaaaaleko z tylu , 4ka patrze na predkosciomierz .... 150 dochodzilo ... wrzucilem 5tke ... i mowie do goscia wchodzac w zakret z ta predkoscia - troche go buja na zakretach .... - gosciu hehe zapiety w pasy - kiedy on to zrobil ? :) i gosciu z drzacym glosem odpowiada .... mozna mu zalozyc sportowe zawieszenie ..... i tym oto akcentem sprawdzilem sobie fiata Pand ktory zrobil na mnie niesamowite wrazenie !!! , przyspieszenie bylo lepsze niz Charada 1.0 ... mysle ze w okolicach 11 sekubd bo naprawde to czuc bylo .....

p.s dla tych co nie luybia szybkiej jazdy w miescie - swiatla na ktorych sie scigalem byly to ostatnie swiatla w miescie - prowadzily na obwodnice ... i dalej juz nie bylo miasta .

kolejny test auta to byl Opel Astra - ta nowa 1,8 :>
standardowy txt , chociaz we fiacie gsciu bardziej byl ufny co do mojej checi zakupu - czyzby wiek ? ze mam 21 lat to nie moge kupic Opla wartego 60 000zl ? , osttaecznie mu powiedziale mze 50% wplace odrazu a reszta na raty - gosciu zmiekkl bo wyczul ze naprawde mam tyle kasy :) , no i wsiadlem .... ladnie w srodku , gosciu uruchomil silnik , nagle klima zaczela buczec jak glupia - mowie mu wylacz to pan bo mysli nie slysze - na to pan odpowiedzial - Auto nas stara sie schlodzic ( bylo to lato) a ja mu mowie - to niech sie stara ciszej nas chlodzic - no to zmniejszyl nadmuch ... no i jazda ... o dziwo strasznie gosciu ja pilowal , czuc przyspieszenie , nagle przesiadka , kierowca bylem ja ..... zawrocilem w strone ... oczywiscie poza miasto :) , 1 . gaz w ziemie a auto co ?? cholera nie przyspiesza , ma takiego mula na dole , dopiero na gorze ma buta ... pytam sie , przeciez to nie ma zadnych kontroli trakcji ( a jak by mial to i tak powinien lekko popiszczec starajac sie trzymac przyczepnosc) a gosciu - a bo to trzeba mu z oobrotow jesli chcesz przypiszczec - popatrzylem dziwnie na niego ... popatrzylem na kuzyna .... i pomyslalem sobie to co i kuzyn Fiat Panda lepszy ... rozbujalem auto do 140 .... stwierdzilem , do dupy ten opel , ta Panda by go objechala , nie mowie juz o kierunkach ktore sa jakies dotykowe automatyczne i wogole badziewne .... ktorych nie umialme uzywac ;p no i po tym jak ze 140km/h traktor mi wyjechal i nie chcialo mi sie hamowac to sie na 3ciego wepchalem prawie lusterkiem dotykajac kola traktora i 2gim lusterkiem prawie dotykajac auta z naprzeciwka .... az pana z Salonu podnioslo z siedzenia pasazera ... wjechalem do salonu .. i finisz , wsiadlem na skutera z kuzynem i pojechalem do Skody ... wkoncu mialem kupic auto!!!- panowie ze skody powiedzieli ze nie maja dla mnie Superba ... - czyzbym za bardzo mierzyl i stwierdzili ze napewno kasy na superba nie mam ?? ehhh

coz , Dacii Logan tez sie nie doczekalem ... a polowalem na nia ponad miesiac ... i nie bylo i nie bylo jej .... wkoncu znalazlem sie w UK .... w Plymouth , w miescie gdzie wiecej golebi i mew niz ludzi ;p ( ludzi ponad 250 000) a tutaj nie sprzedaja Logana .... nawwet pod postacia RENAULT ....

uff ale sie rozpisalem ... ciekawe kto to wogole przeczyta :)

Tytuł:
PostNapisane: 06-02-2006, 17:23 

No własnie komu by sie chciało to czytać, ale ja przeczytałem, bo co mnie interesuje to czytam!! Mój ojciec też jezdził taką pandą jak Ty piszesz i naprawde zaglebiście nią sie jechało!! :lol: Kiedyś indziej jezdził znowu fiatem ideą z tym samym silnikiem!! Jednak idea jest za cieżka dla tego silnika!! Panda była dynamiczna, a idea można powiedzieć że przyspieszenia wogóle nie miała!! A przy 130 to silnik był okropnie mulasty!! Mój ojciec ma megane z silnikiem 1.6 75 KM i to autko jest bardzo płynne, przy każdych predkościach!! A jak trzeba przyspieszyć to jest czym!! Ale dla mnie byłoby to za mało wolałbym jak już megane to 2.0 cos pod 150 KM, nie wiem tam jest chyba dokładnie 146KM, zalezy jaki silnik bo 2 rodzaje dwulitrówek były!! Jednakże wole Charade!!

Tytuł:
PostNapisane: 06-02-2006, 17:24 

Mazi a w UK jesteś na stałe??, czy an chwile kase zarobić??

Tytuł:
PostNapisane: 06-02-2006, 18:22 

raczej na stale :)

a co do tego silnik 1.3JTD .... taki sam jets montowany w Punto ... o dziwo z podniesionym momentem obrotowym .. czyzby Pande mozna bylo poddac Chiptuningowi ? :> :> :>

Tytuł:
PostNapisane: 06-02-2006, 19:12 

Nie wiem ale bardzo możlwie!! Widziałem fajny tuning wizualny pandy, bo sam silnik nie wystarczy!!

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]