U mnie zaczęło się wszystko, gdy tata powiedział, że znajomy ma do sprzedania samochód i proponował go tacie. Gdy usłyszałem że to Daihatsu Charade to zrobiłem wielkie oczy i z racji Tego, że nie wiedziałem co to jest za auto zacząłem szukać wszystkiego o Nim w necie. Po chyba 2 tygodniach Charade była w Naszej rodzinie

i szybko przypadła mi do gustu (nie miałem jeszcze wogóle prawka). Potem znalazłem forum

i po pierwszym, a właściwie to 2 spocie w Bydgoszczy gdy zobaczyłem mały popis możliwości GTti wiedziałem, że chcę mieć takie autko, jednak jeszcze wtedy nie wiedziałem, że dostać dobrą sztukę, albo wogóle jakąkolwiek GTti graniczy z cudem więc szukałem

. Potem zdałem prawko i nastąpił roczny rozbrat z Charade gdyż kupiłem sobie Opla Kadetta (sporadycznie jeździłem Charadą taty), jednak cały czas przeglądałem oferty (już nie w poszukiwaniu GTti, ale ogólnie przeglądałem Charady). Jeszcze na zesłorocznym zlocie byłem nastawiony na kupno Hondy Civic jako kolejnego auta, jednak cały czas w poszukiwaniach innego auta brałem mocno pod uwagę Charade i tak chyba w październiku zeszłego roku razem z tatą pojechaliśmy po szarą Charade G1xx, która zostanie ze mną na dłuższy czas