forum.charade.pl | Polski Klub Daihatsu Charade

Forum Klubu Daihatsu Charade
Teraz jest 22-12-2024, 22:17

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15-02-2007, 22:51 
Site Admin

Samochód: Daihatsu Charade
Model: GTTI
Rok: 0
Narazie fundusze sa własne :)))))) i to od trzech lat :))))))
Ale tu po za składkami muszą iść jakieś twarde zasady itp... chęc wszystkich ...

http://www.asis.pl => Systemy Informatyczne, Tworzenie Stron www

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15-02-2007, 23:22 

Jezeli sami nie potrafimy sobie znalezdz drogi to moze brac przyklad z innych??

Prosze oto formularz zgloszenia do klubu Fiata

http://motonews.pl/sh_forum.php?op=csp&f=25

Prosze o opinie !!

Tytuł:
PostNapisane: 15-02-2007, 23:47 

To rozpocznijmy jakieś reformy tego klubu. Tak mi się wydaje, że do tej pory każdy chciał coś zrobić ale wydawało się że jest sam, a samemu to i się nie chce i ciężko czasami coś zrobić.
Teraz jak jest większe zainteresowanie zmianami i wola w narodzie to coś z tego wyjdzie.

Zróbmy może nowy temat gdzie będziemy zgłaszać propozycje zmian, i będziemy je przegłosowywać lub odrzucać.

Co do składki zgadzam się, powinna być, chociażby na utrzymanie forum i strony, zloty i gadżety itp. Co do inicjatywy ze zniżkami bardzo pochwalam, choć nie miałem okazji pochawalić :)

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 00:01 

Pierwsze może przywróćmy temat regulaminu forum. Musi powstać regulamin który regulowałby to co jest pisane na forum i to co każdy może powiedzieć. Jeśli chodzi o mnie to mogę powiedzieć, że ja mało mogę. Nie dość, że jestem za młody to nie mam charady. Ale jeśli każdy wziąłby się za działanie to ja też postaram się włożyć własny wkład. Po prostu jeśli działa jedna lub nawet dwie osoby to działania nie mają sensu tak samo rozmowa na ten temat jeśli wszystko stoi w miejscu.
Pozdro

BYŁ MITSUBISHI COLT C51 1.3 gaźnik, sonda lambda i ecu.

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 00:14 

Nie możemy zacząć działać bez jakiegoś planu. Skończyłoby się to tym, że każdy robiłby co chciał. Warto poświęcić więcej czasu na omówienie planu aby potem go szybko zrealizować. Pozatym i tak dużo już go zmarnowaliśmy. Ale człowiek uczy się na błędach.
Dobry plan i rozdzielenie zadań to więcej niż połowa sukcesu.

aha... musimy ustalić kwestię oficjalnej strony www, obecnie mamy 3 propozycje... Amby (najstarsza), inicjatywy Misia i Maziego. To jest ważne aby w internecie wisiała jedna strona z którą będą się wszyscy identyfikować, a nowi członkowie nie będą zdezorientowani.

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 09:31 

Hej panowie, ja też chciałbym sie wypowiedzieć.

Po 1 mówicie że jest nas za mało: Zgadzam się z tym i jestem w 100% za pomysłem zmiany klubu na Klub Daihatsu, żeby było nas jak najwięcej. Co do www to ja uważam, że można na sam początek oprzeć wszystko tylko i wyłącznie na dobrze przemyślanym i wykonanym forum (mam tu na myśli forum maziego, które zawiera wszystkie działy jakie klub powinien mieć :) ), www dojdzie potem (wkońcu od czegoś trzeba zacząć)

Po 2 mówicie, że chcemy organizować ogólnopolski zlot. Ok zgadzam się w 100%. Ale najpierw musi być więcej spotów w poszczególnych miastach. W zakładce zloty jest wiele propozycji, ale 1 pytanie: Czy chociaż 50% tych spotów się odbyło? Jeżeli nie to jak my chcemy rozmawiać o ogólnopolskim zlocie jak w swoich własnych miastach nie potrafimy się spotkać.

Po 3 mówicie, że na spotach nic się nie dzieje. A czyja to wina ? No chyba w naszych miastach jest wiele atrakcji, których nie trzeba planować na miesiąc przed spotem np. spotykamy się (cel pogadania) i ktoś wychodzi ze sponatniczną decyzją: jedziemy na kregle, bilard, lotki, gokarty, czy choćby na automaty do gier (niby dziecinne, ale sprawia dużo frajdy wyścig na automatach gier samochodowych, czy gra w cymbergaja). Są to naprawdę rzeczy, których nie trzeba wymyślać dużo wcześniej tylko wystarczy 1 osoba, która wyjdzie z taką naprawdę spontaniczną propozycją (a przy okazji tego przejazd Charadkami prze miasto). I się zabawa kręci.

No i na koniec sprawa składki klubowej. Tu ja jestem na nie (nie pomyślcie tylko, że szkoda mi tych paru złotych, bo to kompletnie nie o to chodzi). Zastanawiam się tylko po co ta składka? Mówicie: na spoty, na gadzety klubowe i tego typu inne rzeczy. Wszystko ładnie, pięknie, ale nie do końca. Zastanówcie się ile osób zapłaci tą składkę :?: Dajecie też przzykłady klubów, które płacą składki i się fajnie bawią, a ja znam kluby (jedne mniej, drugie bardziej lubie), które nie płacą żadnych składek, a mimo wszystko mają gadzety: jak smycze, naklejki na auta z logiem klubu, ramki do tablic rejestracyjnych z logiem klubu i wiele innych. Jak oni to robią ? No poprostu są ludzie, którzy załatwiają takie rzeczy, dają inf na forum i każy kto chce to zamawia sobie taki gadżecik wysyłając odpowiednią sumę pieniędzy. Z tego co wiem to u nas takie inicjatywy też były, ale nie wypaliły, więc patrząc na ten przykład składki mają raczej marną szansę, żeby wejść w życie.

Tylko czytając ten post nie pomyślcie, że jestem jakiś anty, ale poprostu chce przedstawić swoje zdanie na ten temat. Aha i w razie czego oferuje swoją pomoc w czymkolwiek związanym z forum i klubem (co prawda na razie mam mało czasu na takie rzeczy bo matura za pasem, ale już po maturze to się zmieni i czasu będzie napewno więcej)

Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 11:41 
Site Admin

Samochód: Daihatsu Charade
Model: GTTI
Rok: 0
Co do opłat to i ja jestem sceptykiem chociaż wiele klubów ma takie składki (ciekawe jak nimi dysponują jak pokazują wydatki itp)
Zgadzam sie że powinien być jednolity regulamin forum jest to szczegół ale jak to mówią diabeł tkwi w szczegółach :)
Na początku to chyba najlepiej by było pomyśleć o rozwoju, zmianie, strony głównej. Może ktoś kto tworzy strony www może zrobić profesjonalnie jakiś projekt nowej www ewentualnie możemy coś zmienić w tym, każdy mógłby napisać coś jakieś artykuły itp

http://www.asis.pl => Systemy Informatyczne, Tworzenie Stron www

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 11:46 

Oto moja propozycja strony. Oferuje się również że ją wykonam.
Obrazek

Szczegóły są jeszcze do dopracowania, ale jest ogólny szablon. Czekam na konstruktywne uwagi.

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 11:51 

ja moge uzyczyć Forum - tzn mozesz przerobic swoje forum na wzór mojego ( skopiować je całe ) niektórym sie podoba to co jest w nim , Regulamin mozesz tez skopiować , nie będe się czepiał jak to niektórzy robili .... nawet fajnie że tak by było ! tylko Adres Charade.pl ..... nie pasuje wogole do klubu Daihatsu

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 19:26 

Stronka ładna :) Troszkę graficznie można by było pozmieniać ale wszystko przejrzyście i na miejscu :)

A Mazi ma absolutnie racje co do adresu :) daihard maziego bardziej pasuje..
Ja jestem za zmianami ale jestem noga z tworzenia www itp wiec dużo nie pomoge.. ale trochę czasu siedze przed kompem wiec za moderatora mogę popracować czy coś takiego.

Co do składek : uważam ze powinny być bo coraz wiecej mamy ludzi którzy napisali dwa posty np : sprzedam charade lub coś mi dzwoni pod maska co robić i już wiecej ich niema na forum... Możemy wprowadzić opłaty i ja jestem za tym, ale można zrobić okres testowy np 2 tygodnie na zapoznianie się z klubem i jak komuś będzie się podobało to wpłaci a jak nie to się zablokuje mu forum. Admin poruszłył kwestię ksiegowości, zrobilibyśmy jawną całkowicie ilość wpływów za wpisowe i członkostwo i na co poszło i było by oki, chyba że to wogóle odpada ??

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 21:05 

jawna ksiegowosc ma byc , osobny temat , osobny dzial , i piszemy

składki klubowiczów xxxzł
server -xxxzl
domena - xxxzl
gadżety takie -xxxzl
naklejki klubowe xxxzl

to oczywiście przykłady

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 21:09 

Evo mówisz o okresie testowym lub próbnym przez dwa tygodnie. Są takie osoby które piszą o jednym problemie i tyle ich widać więc im dwa tygodnie wystarczą na coś takiego. A jak będą miały następny problem to zarejestrują się na forum jeszcze raz!! 8)

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 21:21 

No oki masz racje, może swoboda za duża, ale chyba można by było zrobić coś takiego że ewentualnie jak rejestracja na forum płatna to i niezarejestrowani nie mogą pisać postów,można dla sprzedających zrobić maila np: sprzedam@daihard.pl i tam wysyłali by oferty ze zdjęciami i od nas jedna osoba by się tym zajmowała i umieszczala na forum to. Mniejszy bałagan itp. Co o tym myślicie ??
Czyli podczas rejestracji wpłata np smsem czy nr konta... Może założe ankiete i wszyscy zebrani zagłosują ?? Co wy na to ?? ankieta by dotyczyłą : jaka kwote proponujecie np 5,10,15,20 zł lub BRAK opłat??

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 21:40 

Jeśli chodzi o składki to ja jestem przeciwny. Jest tyle klubów, które funkcjonują bez obowiązkowych składek i działają bardzo prężnie. Jeśli składki zostaną wprowadzone wielu ludzi będzie miało gdzieś forum bo pojadą do mechanika i im auto naprawi, czy zagadają chociażby na innym forum nie dotyczącym danej marki. Wiec co idzie za składkami moim zdaniem upadek forum. Zresztą zobaczcie ile osób wypowiada się w tematach w których poruszamy sprawy klubowe-na palcach można policzyć!!
Wiec ja jestem przeciwny składką takie jest moje zdanie.
A jeśli chce się zorganizować zlot to wtedy można się poskładać na coś lub się umówić, że każdy ma mieć jakąś kasę żeby np. pojezdzić na torze gokartowym!!

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 22:08 

jeśli chodzi o składki to ja jestem za , ale jak mateusz mówi ... niestety uczestniczących w rozmowach na forum jest łącznie tyle ile palców mamy w obydwu rękach .... całkowita porażka , ale my mówimy klubie Daihatsu ... chociaż patrząc na to że cuore i applausów jeździ troszke po polsce ... i nawet nie zrobili prymitywnego forum dla siebie to licze na to ze bedzie tylko gorzej ....

taki jakis "optymista" sie zrobilem dzis ;D

a jak nie , to proponuje reforme obecnego klubu - strona glowna , oraz forum totalnie przemajstrować , zrobić rejestracje kontrolowaną ( taką jak u mnie jest - poprzez podanie obowiazkowych pól oraz podanie kodu zabezpieczajacego) , dodanie na dole Shoutboxa , zrobic na forum rowniez Album gdzie kazy bedzie mogl wrzucac fotki przykladowo d orozmiaru 800x600 max ... i to mysle ze zeystarczy na poczatek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]