Hej panowie, ja też chciałbym sie wypowiedzieć.
Po 1 mówicie że jest nas za mało: Zgadzam się z tym i jestem w 100% za pomysłem zmiany klubu na Klub Daihatsu, żeby było nas jak najwięcej. Co do www to ja uważam, że można na sam początek oprzeć wszystko tylko i wyłącznie na dobrze przemyślanym i wykonanym forum (mam tu na myśli forum maziego, które zawiera wszystkie działy jakie klub powinien mieć

), www dojdzie potem (wkońcu od czegoś trzeba zacząć)
Po 2 mówicie, że chcemy organizować ogólnopolski zlot. Ok zgadzam się w 100%. Ale najpierw musi być więcej spotów w poszczególnych miastach. W zakładce zloty jest wiele propozycji, ale 1 pytanie: Czy chociaż 50% tych spotów się odbyło? Jeżeli nie to jak my chcemy rozmawiać o ogólnopolskim zlocie jak w swoich własnych miastach nie potrafimy się spotkać.
Po 3 mówicie, że na spotach nic się nie dzieje. A czyja to wina ? No chyba w naszych miastach jest wiele atrakcji, których nie trzeba planować na miesiąc przed spotem np. spotykamy się (cel pogadania) i ktoś wychodzi ze sponatniczną decyzją: jedziemy na kregle, bilard, lotki, gokarty, czy choćby na automaty do gier (niby dziecinne, ale sprawia dużo frajdy wyścig na automatach gier samochodowych, czy gra w cymbergaja). Są to naprawdę rzeczy, których nie trzeba wymyślać dużo wcześniej tylko wystarczy 1 osoba, która wyjdzie z taką naprawdę spontaniczną propozycją (a przy okazji tego przejazd Charadkami prze miasto). I się zabawa kręci.
No i na koniec sprawa składki klubowej. Tu ja jestem na nie (nie pomyślcie tylko, że szkoda mi tych paru złotych, bo to kompletnie nie o to chodzi). Zastanawiam się tylko po co ta składka? Mówicie: na spoty, na gadzety klubowe i tego typu inne rzeczy. Wszystko ładnie, pięknie, ale nie do końca. Zastanówcie się ile osób zapłaci tą składkę

Dajecie też przzykłady klubów, które płacą składki i się fajnie bawią, a ja znam kluby (jedne mniej, drugie bardziej lubie), które nie płacą żadnych składek, a mimo wszystko mają gadzety: jak smycze, naklejki na auta z logiem klubu, ramki do tablic rejestracyjnych z logiem klubu i wiele innych. Jak oni to robią ? No poprostu są ludzie, którzy załatwiają takie rzeczy, dają inf na forum i każy kto chce to zamawia sobie taki gadżecik wysyłając odpowiednią sumę pieniędzy. Z tego co wiem to u nas takie inicjatywy też były, ale nie wypaliły, więc patrząc na ten przykład składki mają raczej marną szansę, żeby wejść w życie.
Tylko czytając ten post nie pomyślcie, że jestem jakiś anty, ale poprostu chce przedstawić swoje zdanie na ten temat. Aha i w razie czego oferuje swoją pomoc w czymkolwiek związanym z forum i klubem (co prawda na razie mam mało czasu na takie rzeczy bo matura za pasem, ale już po maturze to się zmieni i czasu będzie napewno więcej)
Pozdrawiam