To na pewno nie były panewki do gtti, podejrzewam ze chca ci wcisnąć od zwykłej. Nadwymiarowych do gtti nie mają nawet w jedynym w polsce autoryzowanym serwisie daihatsu w poznaniu, tak samo na camskillu, przerabiałem to już 2 razy. Dorabiali mi raz panewki pod szlifowany wał i po 20kkm nadają sie tylko na smietnik. Wału od gtti sie nie szlifuje, mam takiego kumpla speca od gtti (kret - pewnie niektórzy kojarzą) i on mówi zeby tylko wrzucać nominalne, oryginalne panewki bez szlifu bo te wały są nie do zajechania, a jak go przeszlifujesz to może pęknąć. Chyba że panewka sie obróciła do wtedy wał na smietnik. A stukały ci w ogóle panewki przed rozebraniem?
Co do głowicy to podejrzewam że jak chcesz ją zrobić na prawde kompleksowo i samemu szukac płytki, prowadnice itp to cenowo wyniesie cie podobnie i jeszcze sie namęczysz przy tym potwornie, wiesz jak ciężko porozpinac i pospinac w charadzie zawory przez to że są pod dużym kątem? Nie ma co porownywać megany bo to duzo popularniejszy silnik i części są dostępne wszędzie
Max Damage napisał(a):
hmm może by wysłać do niego:) bo jednak to 300zł róznicy
Najpierw przedstaw mu dokładnie sprawe i spytaj za ile zrobi to samo w charadzie