Jako iż nigdy nie miałem kontaktu z "fabrycznie" złożoną G100 na gaźniku, potrzebuję waszej pomocy.
Pytań będzie wiele, ale zacznijmy od tych które teraz nasuwają mi się na myśl.
a) w kolektor dolotowy od strony alternatora jest wkręcony element z napisem AISIN (czyli coś gaźnikowego), tyle że ten element jest wkręcony w "dolną" część kolektora, czyli tam gdzie płynie woda. Do owego elementu można podłączyć 3 wężyki (wielkości podciśnieniowych) - pytanie gdzie je podłączyć
b) W gaźniku od pompki (wydaje mi się że to pompka ssania, bo jest podłączona do elementów poruszających się razem ze ssaniem) wychodzi bardzo krótki wężyk (3-4cm) i łączy pompkę z metalową "przelotką" która obiega cały gaźnik od strony zaworów, wychodzi z drugiej strony gaźnika i zakręca pod kątem 90*, końcówka owej rurki jest zaślepiona - tak powinno być?
c) na jakiej zasadzie działa ta "zwrotnica" powietrza na obudowie filtra przełączająca pomiędzy ciepłym powietrzem od kolektora wydechowego, a zimnym z okolicy akumulatora, ponieważ miałem 2 obudowy filtra i w jednym z nich było tak iż owa zwrotnica była bezpośrednio połączona wężykiem z "głównym korpusem" obudowy (czyli tam gdzie znajduje się sam filtr), a w drugiej obudowie jaką miałem w rękach na tym wężyku był założony element elektroniczny (z napisem AISIN - taki cylinderek) na 2 piny.
d) gdzie znajduje się czujnik włączenia ssania, bo przy samej dźwigni go nie zauważyłem.
e) co to jest taki podłużny element przy gaźniku (wymiary mniej więcej 1x1x4), z którego wychodzi przewód.
Tyle na początek.
Pozdrawiam

EDIT:
f) gdzie powinny być podłączone wężyki od "pompki" czy jakby to nazwać przy rozdzielaczu.
EDIT2:
Przejrzałem wszystkie 27 stron tego działu od A do Z i znalazłem jedynie 2 tematy o tym, tyle że było bardzo mało napisane, a zdjęcia wygasły.
Błagam o jakąkolwiek pomoc, jakiekolwiek zdjęcia! COKOLWIEK
Jestem gotów nawet odpalić na piwo albo i dwa jeśli ktoś rzeczywiście pomoże.