forum.charade.pl | Polski Klub Daihatsu Charade

Forum Klubu Daihatsu Charade
Teraz jest 22-12-2024, 23:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 250 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18-02-2008, 10:16 

Autko wyglada super widac ze zadbane i po tym co widzialem tutaj jak wygladala twoja g11 to napewno tak pozostanie a pewnie bedzie nawet lepiej tego życze...:D, a co do tlumika to wkoncu gti...;)

Tytuł:
PostNapisane: 18-02-2008, 14:03 

Gratulacje nowego nabytku na zdjęciach wygląda super wiec w realu pewnie lepiej. Liczę, że w niedługim czasie wycieczkę do Krosna sobie zrobisz!!!
Pozdro

BYŁ MITSUBISHI COLT C51 1.3 gaźnik, sonda lambda i ecu.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18-02-2008, 14:05 

Oj chyba trzeba bedzie pojedziemy i odwiedzimy twego wojka !!!! Reszta na PRIV

Aktualnie:
Honda Civic Sedan 2001

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18-02-2008, 23:19 

Powiem ci tyle.. PIĘKNA !!!!
Tłumika nie zmieniaj :) Ja mam zamiar na dniach zamówić taki sam Mini 76z turbo ;)
a co do samej charadki... zonka nie pozwoliła mi zmienić autka.. powiedziała, że jak mam kupić to nowsze subaru - więc... zbieram na rocznik 98' subarynki 4x4 2.0 :)
Widziałem wcześniej już tą sztukę chyba na allegro... czy pod tylnym zderzakiem ma wgniot ?

przed chwilą : Fiat Doblo 2010 Maxi Combi 1.6 MultiJet 105KM (290Nm)
teraz : Mitsubishi L200 Invite+ DoubleCab 2.5 DiD 136KM (390Nm)
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19-02-2008, 00:21 

BAJKA :twisted: śliczna czerwona bestia.

tylko nie zrób jej krzywdy bo wtedy ona cię mocniej ugryzie :) Pisz jakie aluski w planach :)

Tytuł:
PostNapisane: 19-02-2008, 02:17 

Gratuluje zakupu :) U mnie jeszcze troszke pracy i moze kiedys bedzie mozna zrobic pomiar GTTi kontra GTI :)

Tytuł:
PostNapisane: 19-02-2008, 08:34 

Była na otomoto.
To ta sama co kiedys na otomoto byla, kupilem od goscia, wgniecenie nie bylo powazne a struktura bagaznika nie naruszona, pozatym wyklepane i zabezpieczone i pomalowane, blacha jest bo walilem w to reka by miec pewnosc ze nic nie odpadnie!!!! Macalem tez progi sa OK.

Co do przyspieszania to tak, jesli chce sie jechac ekonomicznie, a ja tak probowalem jechać to autko bylo strasznie marudne (ale spalanie rzedu niewiele ponad 5l/100km)[ jak na GTI 1,6 to ekonomicznie], :twisted: widac ze silnik kocha obroty :twisted: , ale jak trzeba przyspieszyc redukcja obroty 3000 i zaczyna kopac, wrazenie niesamowite wskazowka na liczniku zaczyna bardzo szybko sie przemieszczac, nic dodac nic ujac GTI :)

Co do sprintu z twoja GTti:
Oj na to czekam ale z tego co wiem to 0-60mph ma niestety gorszy wynik niż GTti, cos kolo sekundy, Ale na kresce stane :)

Drookash hm - Byłem zły ale mi przeszło (zły dlatego ze nie odpowiadales), jak tylko zasiadlem za kierownica Mojej Czerwonej GTi, odrazu sie w niej zakochałem!!!!

A i powiem ci tak Charade G200 jest owiele wiecej warta niz 3000 tak na boku, Moja Charada G11 stan kazdemu znany poszla za 3100 (jak bym poczekal to poszla by i za 3500). Ogloszenia na allegro niema a jeszcze wczoraj, dzwonil gosc na ogladanie, to wsumie chyba 7 lub 8, ale mnie ja nie mialem czasu czekac, jeszcze ktos podprowadził by mi moja GTi. :evil:

Co do aluxow to 14" nie wiecej, teraz stoi na 14" stalwych felgach i oponkach Michelin Alpine 175/70/R14 i wyglada bosko!!!!!!
Mysle zakupic oponki tej samej szerokosci i o tym samym profilu letnie, co polecacie, w G11 mialem Michelin Energy (fuel saver) czy polecicie cos innego,
Pozatym, musze dowiedziec sie jakie et oraz jaki otwor centrujacy. Ale to jak mi sie zdaje juz gdzies na forum było,

Jeszcze jedno pytanko ma ktos moze dostęp do org. kolpakow Daihatsu do felg 14", moga byc nowe albo uzywki tylko nie popekane!!!!! Albo orientujecie sie w jakiej cenie chodza, i gdzie dostac!!!!

Aktualnie:
Honda Civic Sedan 2001

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19-02-2008, 09:23 

Sorki StiQ... żona wróciła i nie starczy na Subaraka :( DOBREGO Subaraka, bo kupić złoma na 5000 to można, ale jak tam się coś sypnie... nie jest taniej niż w Charadzie.
Co mówił o Twojej właściciel ? Pisałem, że widziałem ją wcześniej, to samo wydaje się Szociowi - ona stała już na allegro. Była za 4800 + silnik 1.6 dodatkowo luzem gratis. Kojarzę ją po tej naklejce CAR-AUDIO na tyle i tym tłumiku + wycięcie w zderzaku. Wówczas była na alusach 14". Pamiętam, ze dzwoniłem i koleś mówił, że silnik pije oleju więcej niż benzyny, dlatego drugi 1.6 ściągnął z zachodu i daje gratis. Ważne że śmiga - każda ma jakieś przejścia. W mojej zaczęło buczeć łożysko - prawe, a po umyciu - wstyd robić jej fotki - tyle się na tym zahaczonym miejscu po zimie rdzy pojawiło :/ Gratuluję więc zakupu !!!

przed chwilą : Fiat Doblo 2010 Maxi Combi 1.6 MultiJet 105KM (290Nm)
teraz : Mitsubishi L200 Invite+ DoubleCab 2.5 DiD 136KM (390Nm)
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19-02-2008, 13:53 

Samochód: Daihatsu
Model: Charade G203 SXL
Rok: 1994
Rowniez gratuluje zakupu slicznej G200 tesh chcialem tan model ale zalezalo mi na duzym bagazniku i mam g203.Co do aluzow to staly kiedys sliczne na allegro do daihatsu za 900zl ale byly sliczne.

Zdrowa muzo, bitów pelna, bas z Toba blogoslawiona ty miêdzy gatunkami i blogoslawiony owoc zywota twojego, DJ. Techniawo, Matko Rave'u, graj nade nami gluchymi, teraz i w godzinê chill-outu naszego. MAYDAY

Tytuł:
PostNapisane: 20-02-2008, 08:45 

Samochód: Hyundai Sonata
Model: EF 2.5l V6 170KM
Rok: 2000
@StiQ
Moje Gratulacje!
Auto ładnie się prezentuje, Oby długo i bez awaryjnie tobie służyło!

P.S. Hehe to ta którą zamieściłem w temacie "Ogłoszenia Daihatsu (całe lub na części) różne..." na 6 stronie.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 20-02-2008, 08:54 

Zapodaje pare zdjec robielm je dzis przed praca !!!!!

Jeszcze troszke zaspany!!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze 2 zdjecia robione noca, ale postaram sie nastepnym razem pokazac ja w naprawde dobrych zdjeciach!!!!

Obrazek

Obrazek

Przepraszam za jakosc niektorych zdjec, rano to rano nie ma czasu na zesje potem poprawie wstawie ladne i filmik.

NAJŁADNIEJSZE ZDJECIE CHARADY - BEDZIE WIECEJ :)

Obrazek

Aktualnie:
Honda Civic Sedan 2001

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23-02-2008, 00:27 

Samochód: daihatsu
Model: gran move
Rok: 1997
no bardzo ładna...gratuluje i dużo radości z samochodziku życzę...może kiedyś sie spotkamy na jakimś zlociku i porównamy samochodziki...

Tytuł:
PostNapisane: 21-04-2008, 08:17 

I u mnie przyszedł czas na robotę pierścionków, cala robótka odbyła sie przed świętami Wielkiej nocy bieżącego roku....

A zaczęło sie bardzo niewinnie...wszystko grało aż do momentu gdy dyr kalem sobie pod spora góreczkę ze spora prędkością i obrotami aż tu nagle widzę dymek niebiesko siwy w lusterku hm... dziwne ale prawdziwe...dojechałem na miejsce przeznaczenia bo niedaleko miałem działkę ale autko spokojnie nie dymi ani nic hm po naciśnięciu na gaz i trzymaniu do 3000 rpm nic sie nie działo dopiero powyżej tej granicy autko poszczało baka siwego... Niedługo po tym wydarzeniu konsultowałem sie z Drookashem który przepowiedział wymianę pierścionków...i tak sie stało...

Autko trafiło na warsztat to Pana którego szczerze mogę polecić...zna sie na tym co robi...
W każdym bądź razie sprawdził ciśnienie na cylindrach wszystko w normie... jak później sie okazało olej który dostawał sie do komory spalania powodował ta genialna kompresje....

Silnik został zdemontowany... wszystko co sie dało zostało rozebrane wyczyszczone...

Mechanik powiedział ze o nie tyle pierścienie były przyczyna wciągania oleju co uszczelniacze zaworowe...
A wiec trzeba było pójść na zakupy do HIPOLU... telefon w rękę i kręcę zaznaczam była godzina 17:46, dzwonie wreszcie ku mojemu zdziwieniu zgłasza sie osoba...i zadziwiona pyta mnie o co chodzi a ja obrazu gadka co mi trzeba i obrazu następne pytanie czy dadzą rade wysłać jeszcze dziś...
Moje zamówienie było takie pierścionki nominały, uszczelniacze zaworowe, uszczelniacze wału, uszczelka głowicy, kolektora ssącego, pokrywy zaworów...i chyba czegoś tam jeszcze ale już nie pamiętam muszę poszukać fakturke. Paczuska następnego dnia o 11 była już u mnie pól godziny później części były już u mechanika...

Pare dni puzniej silnik na nowej oliwie zostal odpalony...
Przed odpaleniem zakrecony pare razy samym rozrusznikiem by olej rozprowadzil sie wszedzie...Po czym zostal odpalony i chodzil rowniutko i ciuchutko.... stal jeszcze dzien u mechanika bo chial sprawdzic jak po nocy na polu bedzie sie zachowywal, norma bezproblemu odpalił...

Koszt naprawy z czesciami to 1250 zl....hm sporo...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przyszła wiosna czas zmiany oponek z Zimowych na Letnie...nowy zakup....

Padło na oponki firmy TOYO a dokładnie PROXES CF1 175/65/R14

Obrazek
Obrazek

Tu oponki już na Charadisie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nowa asymetryczna opona Toyo - japońska odpowiedź na europejską konkurencję. Nowa mieszanka z siliką, układ bieżnika z dużymi centralnymi blokami, cztery szerokie rowki centralne oraz unikalna konstrukcja 'rowka w rowku' dla szybkiego odprowadzania wody i przedłużenia długości przebiegów. Znakomita kierowalność na suchej i mokrej nawierzchni. Dzięki specjalnemu układowi lamelek na zewnętrznym żebrze opony znacząco skraca się droga hamowania. Wzmocniona stopka opony wykonana z mieszanki gumowej o wyjątkowej twardości. Dodatkowa ochrona felgi.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nawet przy tak prostej rzeczy jak zmiana opon wyszła nieprzyjemna sprawa a nawet 2...

Przyszła kolej zakładać oponki na tył, ściągniecie felki a tu zonk...a w mojej głowie kołaczącą sie myśl co to do k...nędzy jest.... hm dystans odsadzający felgę od piasty tylko jakiś ****** zapomniał zrobić dodatkowy pierścień na którym osadzony by był otwór centrujący a tak felga trzymała sie co ciekawe na śrubach...dobrze czytacie na śrubach...

Hm samobójcze rozwiązanie jakiś ktoś zamontował... dziś podstawie zdjęcia bo będę to demontował....

Hm co ciekawe nie będzie to takie proste bo ktoś zeszlifował nakrętki równo z dystansem tak ze jest problem z odkręceniem dystansu....dobrze ze to aluminium... wiertło 4-5 mm i nawiercanie w dystansie wokół nakrętek... później frez i ściągnięcie dystansu o odkręcenie nakrętek.....to teoria a praktyka będzie dziś mam sprzęty i pomysł na ściągnięcie hm ale na pewno nie będzie to takie proste....

będę robił foty z rooty.....Zawsze qrde coś!!!!

Aktualnie:
Honda Civic Sedan 2001

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25-04-2008, 07:46 

Już troszkę posiedziałem w garażu - i pomęczyłem sie z dystansem na lewym kole...dokładnie zeszło 6 godzin by uwolnić koło od dystansu....Została jeszcze prawa strona dziś mam nadzieje ze szybciej to pójdzie, nie napawa mnie optymizmem to co zobaczyłem po ściągnięciu dystansu, a dokładnie szpilki długości ~1cm, gdzie z przodu maja ~2cm. Co radzicie, kupić odpowiednie dystanse, czy wybijanie szpilek z piasty i nabijanie nowych,

Dziś czeka mnie 2 dystans i miejmy nadzieje ze szybciej da sie go zdemontować, ale co wtedy ?

Wszystko zostało zrobione, zdjęte dystanse, ściągnięte piasty wybite i naprasowane nowe szpilki poskręcanie wszystko i zamontowane,

Zostało mi tylko założenie kołpaczków,..... oczywiście to nie wszystko muszę sprawdzić jeszcze fotel kierowcy bo coś mi nie pasuje ale tak chyba musi być nom...

Fotel zdiagnozowany, brakowało 1 malutkiej śrubeczki, wszystko już jest na swoim miejscu...

Aktualnie:
Honda Civic Sedan 2001

Obrazek

Obrazek

Ostatnio edytowano 23-05-2008, 08:08 przez StiQ, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23-05-2008, 07:56 

FOTKI WIĘCEJ FOTEK GDYŻ TE POWYŻEJ BYŁY NIE OSTRE I NIE ODDAWAŁY CAŁEGO UROKU CHARADY!!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aktualnie u mechanika...Głowica poszła do wymiany na inna z przebiegiem 80 kkm, przy tym zostaną wymienione zawory wszystkie 16 szt. oprócz tego uszczelka głowicy Polecona przez DROOKASH'a...hm Maja być przeszlifowane zawory oraz gniazda zaworowe...Silnik złożony do kupy i odpalony na nowym Oleju MIDLAND 10W40 ...Pierścienie tłokowe są też nowe, i parę innych pierdółek które robione były półtora miesiąca temu.

Jeśli wszystko będzie hulać, to czy mogę na następna wymianę zalać Full syntetyk np: MIDLAND 5W40, czy lać pół syntetyk....

Kolejne pytanko zwłaszcza do tych którzy posiadają G20X, Prosił bym o wymiary org. tłumika końcowego, I informacje gdzie można takowy dostać i po jakich cenach....
Czy Charade G20X maja ten sam tłumik niezależnie od pojemności....?

Aktualnie:
Honda Civic Sedan 2001

Obrazek

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 250 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]