forum.charade.pl | Polski Klub Daihatsu Charade

Forum Klubu Daihatsu Charade
Teraz jest 23-12-2024, 10:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Czy forum zamiera.......
Ankieta wygasła 01-02-2008, 14:43
Tak 67%  67%  [ 10 ]
Nie 33%  33%  [ 5 ]
Liczba głosów : 15
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22-01-2008, 20:40 

Szociu i inni użytkownicy GTti mogli wspólnie działać.Bardzo dobry pomysł wszyscy uzytkownicy G102 i G100 jak i G200 łączmy się i stwórzmy wkońcu to co wszyscy potrzebujemy zróbmy podział G100 ... ja moge sie dołączyć do G102 lecz narazie mizerna moja wiedza ale może potłumacze jakieś manuale bo wiem po sobie że jest pare osób którzy szukają po polsku ( nio dobra nie ja tylko moi znajomi) Co wy na to??

JEST
MITSUBISHI COLT CA0 1,6 92

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22-01-2008, 20:55 

niemozna dzielic tego czego i tak juz jest malo lepiej chyba wykorzystac ta wiedze wspolnie

Tytuł:
PostNapisane: 22-01-2008, 20:59 

Dokładnie między tymi samochodami nie ma jakiś olbrzymich różnic w końcu daihatsu charade. A jak podzielisz po 3 użytkowników do danego działu to nic z tego nie będzie.
tofikgt zapomniałeś że były takie modele jak g10, g11 i g30.
Jeden temat i od razu dużo postów, jednak dobrze, że dzisiaj gadaliśmy ze StiQ :lol:

BYŁ MITSUBISHI COLT C51 1.3 gaźnik, sonda lambda i ecu.

Tytuł:
PostNapisane: 22-01-2008, 21:54 

Niestety musiałem kliknąć "tak", ale dlaczego tak jest? Ja sam ostatnio niestety żadko tu piszę (lekki brak czasu, no i przede wszystkim brak znajomości się na mechanice powoduje, że nic wartościowego bym tam nie wniósł, więc nie chce zaśmiecać), ale ogólnie według mnie forum nie zachęca nowych użytkowników do pisania. Słaba, podstawowa szata graficzna, ogólnie panujący nieład (jak już ktoś pisał powtarzające się tematy) i do tego mało działów powoduje, że ludzie traktują to miejsce tylko jako miejsce, gdzie można dostać inf jak się coś psuje w aucie, a nie jak miejsce, gdzie można porozmawiać w kulturalny sposób na różne tematy - nie koniecznie związane z Charadkami.

Skoro została poruszona sprawa forum to napewno można poruszyć też sprawę Zlotu. Mimo, że aktualnie sam Charadą nie jeżdżę to mam czasami okazję, pośmigać szalonym 1.0 na gaźniku i wcale nie traktuje jej jak tu ktoś powiedział jako "dupowozu", bo jeździ mi się nią super i chciałbym taką (no może z większym silnikiem) mieć, dlatego chciałbym aby Nasze Zloty były niezapomniane i z roku na rok coraz lepsze. Tutaj natomiast entuzjazm w temacie apropo Zlotu raczej mizerny, zero propozycji. Skoro istnieje to forum miłośników, to dlaczego większość ludzi będących przecież stałymi bywalcami forum nie chce się spotykać, a tym bardziej nie chce się nawet dobrą radą przyczynić do ulepszenia i uatrakcyjnienia Zlotów ?

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22-01-2008, 21:59 

Nikt nikomu nie zabrania poruszania innych tematów nie związanych z charadami.
A ja nie rozumie ludzi mieszkających w tym samym miescie, którzy się nie mogą spotkać. Przecież, aż tak na brak czasu nie można narzekać, moim zdaniem to brak mobilizacji do działania do zrobienia czegoś.

Tytuł:
PostNapisane: 22-01-2008, 22:05 

Dr_mateusz nie chodzi mi o spoty w miastach, bo swego czasu moje miasto było bardzo aktywne w organizowaniu spotkań i chyba musimy do Tego wrócić. Mi chodzi o Ogólnopolski Zlot.

Co do 2 sprawy to istniejące to działy są związane tylko ze sprawami dotyczącymi spraw związanych z Charadkami, ewentualnie strony, brak czegoś w rodzaju Hyde Park.

Tytuł:
PostNapisane: 22-01-2008, 22:10 

M@R!0 napisał(a):
Dr_mateusz nie chodzi mi o spoty w miastach, bo swego czasu moje miasto było bardzo aktywne w organizowaniu spotkań i chyba musimy do Tego wrócić. Mi chodzi o Ogólnopolski Zlot.

Co do 2 sprawy to istniejące to działy są związane tylko ze sprawami dotyczącymi spraw związanych z Charadkami, ewentualnie strony, brak czegoś w rodzaju Hyde Park.

Moim zdaniem bez spotów w miastach nie będzie ogólnopolskiego zlotu. W mieście ludziki na siebie wpłyną, jeden drugiego zmobilizuje i duża grupą pojawią sie na zlocie ogólnopolskim.

A co do Hyde Park to jest takie miejsce na forum. Od tego jest cała reszta drobiazgów. Co chcesz możesz tam pisać. Stworzyłem nowy temat o zainteresowaniach wiec liczę na Twój udział.
Pozdrawiam. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 22-01-2008, 22:22 

dr_mateusz napisał(a):
Moim zdaniem bez spotów w miastach nie będzie ogólnopolskiego zlotu. W mieście ludziki na siebie wpłyną, jeden drugiego zmobilizuje i duża grupą pojawią sie na zlocie ogólnopolskim.

Ok zgodzę się z Tobą, ale z 2 strony uważam, że Zlot Ogólnopolski to najważniejsza okoliczność w życiu każdego klubu samochodowego (My niewątpliwie tworzymy klub) i jak największa grupa osób powinna się nim interesować. Ja oczywiście rozumiem, że są osoby, które poprostu nie mogą przyjechać z ważnych powodów (przecież klub samochodowy to nie całe życie), ale też uważam, że takie osoby powinny się chociaż trochę zainteresować i wspomóc dobrą radą, a nie myśleć, że skoro mnie tam nie będzie to nie moja sprawa, bo jest to sprawa wszystkich klubowiczów, zarówno tych którzy mogą i chcą się zjawić jak i tych którzy z jakichś ważniejszych powodów zjawić się nie mogą.

Tytuł:
PostNapisane: 23-01-2008, 08:24 

Samochód: Hyundai Sonata
Model: EF 2.5l V6 170KM
Rok: 2000
dr_mateusz napisał(a):
JerzyG napisał(a):
Szczerze mówiąc częściej bym gościł na forum gdyby nie to że nie dostaje żadnego powiadomienia o odpowiedzi na temat po przez maila!
A za każdym razem co się zaloguje czy przez Firefox`a cz IE nie widzę nowych postów/tematów.
Za każdym razem muszę sprawdzać po datach!. A to jest Meczące.

Możliwe że to tylko ja mam taki problem.
Pozdrawiam

Zobacz czy masz dobrze w opcjach ustawione. Ja mam firefoxa i nie ma problemów, zawsze mam nowe posty i tematy na żółto podświetlone. A powiadomienie przychodzi do tych tematów co brałeś w nich udział.

A forum owszem zamiera, jak ktoś już coś pisze to ma jakiś problem, a jak nie dostanie odpowiedzi to więcej go nie widzimy.

Witam!
Nie mam co sprawdzać bo dzisiaj na tym samym Firefox`ie i ustawieniach widzę wszystkie nowe posty.
Ciekawe od czego to zależy? Hmm

Wiem na czym polega powiadamianie o odpowiedzi w danym poście.
Ukazały się nowe wypowiedzi, a ja nie otrzymuje informacji o tym choć mam tą opcje zaznaczoną podczas pisania posta.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23-01-2008, 21:08 

ja jestem codziennie zeby chociaz okiem rzucic :)
wiecie zawsze sie mowi ze powinno sie isc w jakosc a nie ilosc.
Charada jednak dla wielu osob to tylko pierdziwozek i tyle, nie widza potencjalu ktory drzemie nawet w zwyklej litrowce.

Zgodze sie z jednym z przedmowcow jesli chodzi o nowe posty, ja raz widze raz nie, dziwne to troche, albo wchodze na main, widze nowe, wejde w temat wracam na main i nie widze gdzie sa nowe... o c b ??????

Tytuł:
PostNapisane: 23-01-2008, 22:05 

aaa tam umiera moze jakis zastoj
ja sie zapisalem
potem mnie nie bylo (bo nie mialem czasu i autka)
teraz znowu jestem

przede wszystkim forum jset skierowane do waskiego grona ludzi i sila rzeczy nie bedzie tak popularne jak forum vw czy opla czy czegokolwiek innego
ale wtedy ubywa na jakosci, przejrzystosci i robi sie jedno wielkie zamieszanie
przegladajac to forum zauwazylem ze wszyscy stali bywalcy sie dosyc dobrze znaja
no i co najwazniejesze moim zdaniej jakosc forum i poziom urzydkowinikow sa na wyskokim poziomie (nie wiem ile w tym zaslugi admiów ) np nie zauwazylem zeby sie ludzie tu wyzywali od debili kiedy sa jakies roznice pogladow co na innych forach jest dosyc powszechne

Tytuł:
PostNapisane: 24-01-2008, 11:17 

borekns napisał(a):
...przegladajac to forum zauwazylem ze wszyscy stali bywalcy sie dosyc dobrze znaja
no i co najwazniejesze moim zdaniej jakosc forum i poziom urzydkowinikow sa na wyskokim poziomie (nie wiem ile w tym zaslugi admiów ) np nie zauwazylem zeby sie ludzie tu wyzywali od debili kiedy sa jakies roznice pogladow co na innych forach jest dosyc powszechne

Wsumie dość spora częśc ludzi się widziała i ma ze sobą kontak, tą są zalety tego forum, miałbym jechać na zlot gdzie będzie 100 aut to nie było by tak atrakcyjne jak ostatni zlot gdzie ze wszystkimi możesz pogadać i ich bardziej poznać. A co do kultury : poważne auta no i poważni ludzie :twisted: z tego co pamiętam to był tylko wsumie jeden poważniejszy incydent.

p.s. Ja używam opery i nigdy jeszcze nie miałem że nie widziałem nowych postów.

Tytuł:
PostNapisane: 06-02-2008, 13:56 

WIDZE ZE CALE 15 OSOB WZIELO UDZIAL W ANKIECIE!!!! I TO NAPRAWDE JEST prawdziwa liczba czlonkow tego forum bywajacych tu od czasu do czasu reszt a to ci ktozy chyba przez przydaek sie zalogowali !!!!!

Aktualnie:
Honda Civic Sedan 2001

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 06-02-2008, 18:54 

StiQ napisał(a):
WIDZE ZE CALE 15 OSOB WZIELO UDZIAL W ANKIECIE!!!! I TO NAPRAWDE JEST prawdziwa liczba czlonkow tego forum bywajacych tu od czasu do czasu reszt a to ci ktozy chyba przez przydaek sie zalogowali !!!!!

Jeśli dla Ciebie miernikiem jest liczba userów , którzy klikają w tej niczego nie wnoszącej ankiecie to wybacz. Ja nie kliknąłem :->
Jestem na tym forum prawie od początku istnienia i zapewniam Cię , że nie zalogowałem się przypadkowo. Wchodzę i przeglądam forum codziennie. A że nie piszę postów to wg Ciebie jestem kim?
Pozdrawiam :->

{...} i ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
a spytawszy o zarobki nasze usiadł i zapłakał {...}

Tytuł:
PostNapisane: 07-02-2008, 11:59 

Chodizlo mi o sprawdzenie ilosci osob ktore odwiedzaja to forum, w ciagu 10 dni ile roznych osob sie pojawilo !!!!!!

Aktualnie:
Honda Civic Sedan 2001

Obrazek

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]