mazi napisał(a):
dr_mateusz napisał(a):
No właśnie do produkcji bardzo daleko i wygląd jak dla mnie okropny zarówno przód jak i tył(takie dziwne daihatsu). Jest wiele aut produkowanych teraz które na pewno wyglądają lepiej i dużo konceptów które wyglądają lepiej. Trafienie takiego auta do produkcji nawet za kilka lat będzie błędem ponieważ nie przyniesie zysków a straty dla marki.
cos mi sie wydaje ze nie rozumiesz co to jest concept car ... producenci specjalnie to wszystko robią ... te concepty też ... zeby przygotowac ludzi do tego co bedzie za pare lat ... czyli do lini nadwozia ... krągłości itp .... a mówili że aygo też bedzie do dupy ....
Wiem co to jest concept, a napisałem, że ten concept mi się nie podoba. A nikt nie mówi że to auto wejdzie do produkcji wiec każdy ma inne zdanie na ten temat. Ciekawym autem dla mnie jest honda civic z aut teraz produkowanych. A concept daihatsu HSC jest podobny do daihatsu CUORE ten model:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2226719 . Concept ma za zadanie wybadanie rynku czy będzie miał on szanse na duża sprzedaż w końcu po to jest robiony aby liczyć się z opiniami przyszłych klientów.