M@R!0 napisał(a):
Cały czas widzę pojawiają się tu teksty apropo składek. A więc jeżeli już miałyby być te składki (czemu jestem przeciwny to moja propozycja brzmi tak):
A więc każdy co 4-5 miesięcy (potem można wydłużyć ten okres) esemesem (koszt to 6 zł) będzie musiał ponownie aktywować swoje konto. Pięniądze jak wiadomo będą wpływały do kasy klubu, które będą przekazywane na różne cele (oczywiście wszystko powinno być w 100% potwierdzone na forum, poprzez jak ktoś to już pisał skany paragonów, faktur czy tego typu rzeczy). Jak będzie wiadomo kto zapłacił? Po prostu kto będzie się udzielał na forum znaczy płaci

Żeby zachęcić ludzi do korzystania z forum można ogłaszać konkursy: Np. konkurs na najlepsze zdjęcie Charady. Wszyscy będą głosowali, a kto wygra dostanie darmową aktywację konta

Pozdrawiam

Jeśli takie składki zostaną wprowadzone to tacy ludzie jak ja zrezygnują z tego forum. A wtedy będę musiał postąpić jak Mazi i założyć własne forum, które wypromuje i będzie za friko.
Nie trzeba składek, żeby coś istniało. Rozumiem składke na opłacenie miejsca na serweru domeny na forum, ale nie na jakieś badziewne konkursy czy coś. Ludzie na forum się udziela 10 osób + ludzie którzy mają jakiś problem i chcą go szybko i bez kosztów rozwiązać.
A jeśli chodzi o zloty to Ci co mają zamiar przyjechać wpłacają kase do organizatora i wtedy coś można zrobić, bo jechać ileś kilometrów, żeby popatrzeć na inne charady to nie ma sensu. Zlot ma być ciekawy. Np. w krośnie był zlot volkswagena i były konkurs na auto najniższe, na najlepszy system audio na coś tam jeszcze były jakieś atrakcje i dlatego ludzie przyjechali nawet ze śląska!!
Pozdro