forum.charade.pl | Polski Klub Daihatsu Charade

Forum Klubu Daihatsu Charade
Teraz jest 22-12-2024, 23:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 23:17 

mazi napisał(a):
chociaż patrząc na to że cuore i applausów jeździ troszke po polsce ... i nawet nie zrobili prymitywnego forum dla siebie to licze na to ze bedzie tylko gorzej ....

Może nie będzie, aż tak źle, chociaż co prawda to prawda, że oprócz użytkowników Charadek to żadni inni użytkownicy aut marki Daihatsu nie pofatygowali się chociaż troszeczkę, aby przygotować cokolwiek o swych samochodach, więc patrząc na to wszystko z 2 strony (mimo, że jestem za połączenim wszystkich Daihatsu w 1 klubie) my byśmy się napracowali o oni przyszli by na gotowe więc nie wiem czy warto.

mazi napisał(a):
a jak nie , to proponuje reforme obecnego klubu - strona glowna , oraz forum totalnie przemajstrować , zrobić rejestracje kontrolowaną ( taką jak u mnie jest - poprzez podanie obowiazkowych pól oraz podanie kodu zabezpieczajacego) , dodanie na dole Shoutboxa , zrobic na forum rowniez Album gdzie kazy bedzie mogl wrzucac fotki przykladowo d orozmiaru 800x600 max ... i to mysle ze zeystarczy na poczatek

Co do tych propozycji to trzeba je zrobić jeżeli myślimy o zachowaniu pierwotnego wyglądu klubu. Co do strony głównej to uważam, że to co stworzył już miś mogłoby zostać, tylko trzeba to jeszcze uaktualnić (bo tam nic się nie działo już długo).

Z moich własnych propozycji myślę, że warto (po reformach) zacząć współpracę z jakimś innym klubem, najlepiej jakby był to klub jakichś Japończyków :)

Ale panowie z naszego rozmawiania tutaj na temat zmian napewno nic dobrego nie wyniknie, dlatego proponuję jakiś mądry podział obowiązków i zabranie się ostro do roboty :!: :!: Tylko najpierw trzeba ustalić czy zostajemy przy pierwotnym wyglądzie klubu (jako klub Charade) czy przemianowujemy się na na klub wszystkich Daihatsu.

Pozdrawiam :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 23:17 
Site Admin

Samochód: Daihatsu Charade
Model: GTTI
Rok: 0
Szczerze mi sie layaut nie podoba, mam wrażenie jak by był z robiony z jakiegoś wzoru, oczywiście to jest moje zdanie.

Co do reszty za nim wszystko wywrócimy do góry nogami może zapodamy na forum (na razie) osobną rubrykę dla innych Daihatsu i zobaczymy czy ktoś przyjdzie ?? a podstawą proponuje żeby była charada, bo w końcu to one nam sie podobają a nie inne, ale na inne możemy sie otworzyć, co wy na to ?? składki (zgodzę sie z mateuszem) jestem negatywnie nastawiony za mało osób chętnych do składek będzie - ale to można łatwo sprawdzić wystarczy zapodać ankietę z odpowiedziami "tak zapłacę" i "nie wali mnie to" :lol: i będziemy wiedzieli na ile osób można liczyć i czy to będzie miało sens.
Mazi co do Albumu dałem wszystkim szanse byc na głównej każdy może przysłać zdjęcia swojej charady z opisami itp, ile osób to zrobiło ?? hmm chyba nie musze odpowiadać na to pytanie.

http://www.asis.pl => Systemy Informatyczne, Tworzenie Stron www

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 23:20 

Mis ja wysyłałem podanie o przyjęcie do klubu ze zdjęciami i opisem chyba 3 razy i ani razu się na głównej w dziale: KLUBOWICZE nie pojawiło :(

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 23:24 

misiek , tu nie chodzi o zdjęcia na głównej , tu chodzi o album na forum gdzie kazdy moze samemu decydowac jakie zdjecie wrzuca , lub usuwa , osobiscie jak wróce i będe robił auto to nie bedzie mi sie chciało tobie wysyłać , wolał bym na forum do albumu sobie wrzucic ... i po 1 nie ma bałaganu pomiędzy postami jak to ma miejsce podczas publikacji w jakims temacie ... itd :D

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 23:25 
Site Admin

Mogło się tak zdarzyć, nie zaprzeczam miałem swojego czasu pewnie problemy, ale zapewniam ze już wszystko jest ok. i będzie wszystko dobrze (można śmiało wysłać jeszcze raz). A wydaje mi sie ze na głównej lepiej będą wyglądały niż na forum :D

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 23:27 

no to wlasnie wydaje ci sie misiek tylko :) bo moze i lepiej by wyglądały ale ni cholery nie praktyczne dla wysyłającego bo wyobraź sobie że wysyłał bym ci codziennie tylko 1 zdjecie przez pare tygodni .... i czy ty bys je codziennie umieszczał na stronie ?

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 23:29 
Site Admin

Ale popatrz na inne strony klubow zawsze z głównej jest link do - "Klubowicze" gdzie są zdjęcia ich samochodów i opisy :)

Tytuł:
PostNapisane: 16-02-2007, 23:32 

nooo , ale to ja nie mówie o tym , ja mówie o albumie gdzie mozna wrzucać fotki jak np robie swój projekt , i na bierząco ludzie ogladają , ja wiem misiek ze t oobciazenie dla forum jest ... ostatecznie trudno na swojej stronie sobie będe to robił :P

p.s uaktualnij forum jak miales to zrobic pare tygodni temu .... , pasuje aby było nowsze juz ....

Tytuł:
PostNapisane: 17-02-2007, 01:10 

Dobrze mówi. Mazi angol z krwi i kości ma dobre pomysły :lol: Ale moje zdanie jest takie: Bez obrazy dla autorów strony ale powinniśmy przenieść się na strone daihard. Jezeli nie to pomysły angola mazika wprowadzić tutaj. Co się z tym wiąże panowie powinni się dogadać i spojżeć na dobro ogółu a nie swoje ambicje! Co do składki mozna o niej pomysleć ale nie za dużą bo odstraszymy nowych i mniej udzielających się uzytkowników. Co do innych marek daihatsu trzeba dać spokój ze składką bo nikt nie będzie płacił za forum na którym są dwie osoby z jego marką. Strona musi byc atrakcyjna pod każdym względem. Jezeli wprowadzimy te zasady składka wyłoni najbardziej zainteresowanych a strona bardziej zbliży uzytkowników. Potem można mysleć o zlocie za składkowe czy o dodatkowych składkach na zlot. A macie racje że nikomu nie będzie się chciało jechać na zlot 100 czy więcej kilometrów po to aby zobaczyc charadke któregoś z kolegów i wrócić do domu. Najpierw zacznijcie od układów na górze a potem będziemy mysleć nad składką i zlotami.

4.2 315KM w pracy

Tytuł:
PostNapisane: 17-02-2007, 09:18 

Samochód: Daihatsu
Model: Charade G203 SXL
Rok: 1994
Tak czytam te posty i wnioskuje ze wiele was boli heheh
Mnie tam jest dobrze na tym forum i niemam co narzekac
Ale jak zmiany chcecie wprowadzic to ja sie w to nie mieszam
Jednak jezeli jush jest taka inicjatywa to i ja moze dodam cos od siebie
Co do swiezakow jak piszecie macie najwiekszy problem jak to rozwiazac
Wydaje mi sie ze najlepszym rozwiazaniem bylo by ograniczenie im dostepu do pewnych dziaow mieli by swoj "Rookies" i po osiagnieciu pewnej ilosci postow dostali by pelny dostep do forum.Wydaje mi sie ze to jest takie bardziej motywujace.Po osiagnieciu pewnej ilosci admin i moderator rozpatrzyli by sprawe czy warto dac mu jush dostep czy jeszcze musi walczyc bo wiadomo jakie mozna pisac posty by nabic sob ie ich duzo.
Co do skladki hmmm...wydaje mi sie to naraze poronionym pomyslem.
Poniewaz niewiem na co ja sie mam skladac .Gdyby byly ba jush jakies koszulki smycze i inne bajery to pewnie jush bym dawno to kupil.
Mam bzika na punkcie charade i wszystko co z nim zwiazane musze mec heheh
Moja druga polowka nawet musiala mi wyszyc na zaglowkach logo Daihatsu z napisem srebrna nitka.
Co do Applause i Sirion (moze ktos ma a npewno) i Cuore mozna stworzyc osobne dzialy moze nawet i dla GTTi bo wchodzac na forum kazdy spada do swojego dzialu i wie na 100% ze tam jest wszystko co go interesuje do jego bryki ale pewnie znowu sie niespodoba Maziemu to co napisalem ale sie jush przyzwyczailem hehehe(zart)

Pozdrawiam :D

Zdrowa muzo, bitów pelna, bas z Toba blogoslawiona ty miêdzy gatunkami i blogoslawiony owoc zywota twojego, DJ. Techniawo, Matko Rave'u, graj nade nami gluchymi, teraz i w godzinê chill-outu naszego. MAYDAY

Tytuł:
PostNapisane: 17-02-2007, 09:53 

Oklepny temat =>=>=> Tak sobie mysle ze niema co rozierdalac forum na drobne zrobic jeden duzy servis poswiecony marce Daihatsu pozapodawac dzialy dla najczecij spoykanych autek na naszych drogach i final.
Konstrukcja forum jest ok tylko pasowalo by ja troszke odswiezyc uaktualnic niop i jesli juz zdecydujemy sie otworzyc na ine marki to niestety bedziemy musieli przemianowc nazwe klubu pomysl i invencja Maziego jest www.daihard.pl nazwa mysle ze fajna i chwytliwa....

Teraz tak skladki czlonkowskie, moj pomysl jest taki moze najbardziej udzielajacy sie klubowicze oraz ci dla ktorych forum nie jest obojetne zebrali by sie i wplacili po umownej kasie: niewiem jakiego rzedu ale kasa poszla by na przygotwanie projektow jak smycze, koszulki naklejki i zrobienie probnej partii dla tych ktorzy by wplacili kaiorke.... Co o tym myslicie...Mozna bylo by sprobowac, zdjecia "GRATISOW" zapdalibysmy w osobnym dziale na forum i na stronce, dodac opcje cos w rodzaju wiazącego polecenia zakupu...Cos jak kup teraz/zamawiam i final.
Przynajmniej mieli bysmy cos do pokazania, a jesli ktos bedzie mial kase i ochote np na brelok smycz kubek koszulk naklejke lub jeszcze cokolwiek innego wezmie sobie zaznaczy do koszyka i zakupi, kasa wplynie na konto i bedzie sie to wszystko powoli krecic.

Co do skladek i ich rozliczania to mysle ze jawna sprawa oczywiscie osobny dzial mozna by zrobic do wgladu tylko i wylacznie dla zarejstrowanych ludzi i placacych skladki wtedy niema problemu. Dodawac zalaczniki np: Skan Faktura/Paragon dotyczacy zakupu np partii smyczy klubowych. Albo czegos innegoo dalem to jako przyklad.

Tak jak pislaem byly by strefy wplywow osob tych ktore sa zarejstrowane, osob ktore sa zarejstrowane i pisza posty, osob ktore sa zarejstrowane, pisza posty oraz placa skladke. Mysle ze to jest fair w stosunku do wszystkch urzytkownikow forum.

Co do zmiany layout to mysle ze to dobry pomysl na odswiezenie forum, moglo by pomoc przemodelowanie oraz dodanie nowych dzialow jak juz byla o tym mowa, moglo by sie powiekszyc grono urzytkownikow/ forumowiczow :P

Jesli cos pominolem dopisze... :arrow:

Aktualnie:
Honda Civic Sedan 2001

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17-02-2007, 13:50 

Coś ode mnie.
Jeśli chcecie stworzyć jedno forum i jedną stronę o daihatsu to musi się dogadać Mazi z Misiem bo oni dysponują miejscem na serwerze i domenami.
Jeśli chodzi o składki to jaki to ma sens złoży się ok.10(mam nadzieje) i dla takiej ilości na pewno nie bedzie zniżki przy robieniu gadżetów. Rozmawiałem wczoraj z Mazim na temat koszulek. Są firmy na allegro które robią koszulki, ale nie prasowanki tylko wyszywają napisy(takie bardziej stylowe).
Więc najpierw dokończmy temat jeśli chodzi o logo czy zostaje to co uzgodniliśmy czy jest jakaś zmiana, a to dlatego, że jak ktoś bedzie chciał sobie zrobić jakąś koszulke to żeby nie było, że każdy ma inną bo wtedy co to za klub.
Teraz się powtórze ale proponuje zrobić na tym forum też zakładki do innych samochodów daihatsu: cuore, sirion, feroza i applause i zobaczyć czy ktoś napisze coś, bo na forum Maziego nikt nic nie napisał więc co za tym idzie jaki to ma sens. W inny krajach robią odrębne fora dla GTTi wiec my możemy mieć tylko dla charady!! 8)

BYŁ MITSUBISHI COLT C51 1.3 gaźnik, sonda lambda i ecu.

Tytuł:
PostNapisane: 17-02-2007, 14:12 

swoja drogą ja nigdzie nie promowalem forum puki co ... ale fakt jest to jakas próba dla tych Cuore i innych , poniewaz jak by chcial ktos to by akurat to forum znalazł .... wiec masz racje mateusz ,

Tytuł:
PostNapisane: 17-02-2007, 18:55 

Cały czas widzę pojawiają się tu teksty apropo składek. A więc jeżeli już miałyby być te składki (czemu jestem przeciwny to moja propozycja brzmi tak):

A więc każdy co 4-5 miesięcy (potem można wydłużyć ten okres) esemesem (koszt to 6 zł) będzie musiał ponownie aktywować swoje konto. Pięniądze jak wiadomo będą wpływały do kasy klubu, które będą przekazywane na różne cele (oczywiście wszystko powinno być w 100% potwierdzone na forum, poprzez jak ktoś to już pisał skany paragonów, faktur czy tego typu rzeczy). Jak będzie wiadomo kto zapłacił? Po prostu kto będzie się udzielał na forum znaczy płaci :) Żeby zachęcić ludzi do korzystania z forum można ogłaszać konkursy: Np. konkurs na najlepsze zdjęcie Charady. Wszyscy będą głosowali, a kto wygra dostanie darmową aktywację konta :)

Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 17-02-2007, 19:38 

a dupa z tym wszystkim , damy na wstrzymanie jesli chodzi o inne modele .... proponuje zrobić nowe forum ... podzielić normalnie jakos , dorzucic nowe dzialy , zreformowac strone główną , zostawić jak jest i finał , bo nie widze sensu w ty mwszystkim , pogadamy sobie i na ty msie zapewne zakonczy .... bo pamietam nie raz byla mowa o czyms takim ... a nadal tkwimy w tym samym gownie ....

pierw reforma www , pozniej zloty a na koncu skladki , co do konkursów , jak najbardziej i wlasnie na to by szly składki !!!! np w jednym miesiacu wygląd charady .... i wygrywa np charada Martiniego ( w co wątpie ;p (żart)) to koles by dostal na przyklad smycz .... , za 2 miesiace nastepny konkurs i znów jego wygra pod wzgledem np osiągów ... i wygrywa koszulke .... tylko ze to olbrzymia kasa jest .. wbrew pozorom koszulka z paroma haftami to koszt 40zl plus przesylka .... swoją drogą niech ktos zrobi jakis projekcik loga .... a pod logiem adres www .... bo jak wroce to na próbe kupie koszulke wlasnie zeby zobaczyc jak wyjdzie i czy warto kupic wieksza ilosc ( zniżka)

tylko niech misiek sie weźmie tu do roboty , niech ustali regulamin - moze skopiowac z mojego forum Regulamin , niech ustali moderatorów no chyba ze mateusz wystarcza .... , bo ja nie chce bo zaraz by pare nerwowych osób na mnie najeżdzało znów , stworzyć misiek taką baze turystyczną CKP ( lol ) Charade Klub Polska - tak jak to u mnie jest , zrobić nowe forum ( nowe wgrać) ustawić rejestrowanie z podaniem minimum jednego pola - skąd jest koles i takie zabezpieczenie typu losowe numerk ido wklepania ( u mnie tez to jest) i pozbedziemy sie robotów na forum ... ehhh to tylko odemnie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]