forum.charade.pl | Polski Klub Daihatsu Charade

Forum Klubu Daihatsu Charade
Teraz jest 22-12-2024, 22:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: GTti w Grecji :)
PostNapisane: 10-02-2007, 21:47 

Taki spocik GTti w Grecji :) Kiedy u nas będą takie spotkanka, że będzie tyle
GTti naraz :?: Oby jak najprędzej :)

http://www.youtube.com/watch?v=gs368J-grE4&mode=related&search=

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10-02-2007, 22:00 

powodzenia życze ... tutaj było cieżko pare "normalnych" charad zebrać do kupy ... a co dopiero GTti ... i to w takiej ilości ... jak bede juz w polsce to sie podziała coś ze zlotami ... w miejscach lepszych niz parking Tesco czy Biedronki ..... są tory rajdowe , wielu chciało by pośmigać po takich .... a za niewielką opłatą mozna zrobić niezłą impreze ... juz niedługo wraaacam :)

Tytuł:
PostNapisane: 10-02-2007, 23:10 

AŻ miło popatrzeć jak pasje(charady) zbliżają ludzi. Tyle osób przyjechało specjalnie na zlot. Miejmy nadzieje, że w Polsce bedziemy robić podobne!!

BYŁ MITSUBISHI COLT C51 1.3 gaźnik, sonda lambda i ecu.

Tytuł:
PostNapisane: 14-02-2007, 20:40 

No racja w Polsce tyle GTti się naraz nie znajdzie (czy wogóle się tyle znajdzie :?: ), a szkoda :(

Mazi każde miejsce jest dobre na spot :), a co do torów i tego typu miejscówek to wszytsko zależy tylko i wyłącznie od ilości osób jakie na spotach/zlotach się pojawia.

Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 15-02-2007, 14:18 

A ja powtórze to już któryś raz. Nasze zloty wyglądają tak jak wyglądają bo nic sie na nich zwykle nie dzieje. Przecież nie będę jechał z Gdańska do Warszawy żeby przez godzinę porozawiać o charadach (wyjątkiem był Kraków który był dobrze zorganizowany i miał jakiś plan). Jesteśmy za bardzo rozrzuceni po kraju aby zrobić duży 2 godzinny zlot :) Przykład Kraków - było coś poza spotkaniem to i ludzie zechcieli przyjechcać kilkaset kilometrów.
Uważam, że najlepiej zrobić zlot 2 dniowy, z noclegiem, wtedy można zrobić np. ognisko/grill/piwko, tor wyścigowy czy nawet paintball albo jakieś quady. Przecież klubowicze nie żyją tylko i wyłącznie charadami i nie tylko o nich potrafimy rozmawiać.

Tytuł:
PostNapisane: 15-02-2007, 14:26 

:D- prosze o usuniecie tego postu

Aktualnie:
Honda Civic Sedan 2001

Obrazek

Obrazek

Ostatnio edytowano 15-02-2007, 14:28 przez StiQ, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 15-02-2007, 14:27 

Normalnie zgadzam sie w 100% heheh prawde gadasz niop a co do zlotu to napewno kazdy kto przejezdza setke lub pare setek kilometrow chce nie tylko ogladnac co Kolezanki i koledzy maja ale takze miec frajde z tego zlotu...

Tor...Sciganie sie z innymi posiadaczami Charadek to cos pieknego potem grill ognisko czy nawet jakas posiadowka w pubie przy piwku...
Przeciesz tyle rzeczy mozna zrobic na zlocie by sprowokowalo ludzi do bycia na nich...

Co do Zlotow w 2-3-4 fajnie ale chyba lepiej spotkac sie w 10-20 charadek i poszalec troszke z ludzmi/pryjaciumi z forum...

Wiec potrzeba duzy zlot z duz iloscia samochodow i mila atmosfera....

Aktualnie:
Honda Civic Sedan 2001

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 15-02-2007, 14:39 

a ja i tak wam powiem ze to by byla wielka niewiadoma
po 1, jest charad za malo
po 2, jest charad za malo
po 3, jest nas za malo
po 4, koszt wynajecia toru jest duzy , lepiej wbic sie w jakas impreze obecną na torze
po 5, to sie wiaze z pobraniem $$ , tu na gadgety klubowe ktos mial problem zebrac pare zlotych ( do 20zl) a ja nie mowie o kosztach toru,kielbasek itd ....
po 6, ludzie tracą dużo , zloty to wspaniala sprawa

podsumowanie

zloty są dla wiekszych ekip , nasza liczy 20 aut , z tego zadeklaruje przyjazd 13, a ostatecznie przyjedzie 5 ... bo nie da sie ukryc ale zloty wiem jak wygladały w innych klubach jak mialem inne auta ... deklarowala się cala masa ludzi , ostatecznie pare dni przed zlotem ... a t omi kolo sie skrzywilo , a to mi paliwa zabraklo , a to plynu do spryskiwaczy nie mam ... i było dosłownie pare autek

dopuki klub ten ( jak rozmawialem z miskiem) nie zostanie przekształcony w ogolnopolski jeden wielki klub Daihatsu to gowno za przeproszeniem z tego bedzie .... mimo iz charada to jest to ... ale jednak na zlocie , 5 charad , 2 ferozy , 3 cuore , 2 applause , jakis sirion , moze yrv ... to juz jest troche prawda ?? a kolejny zlot to moze 10 charad , 4 ferozy ... itd itd

a teraz pomyslcie - ile w stanie byli byscie dac jako skladke klubową ?? no wlasnie tak myslalem , wszystko mialo by byc bezplatnie ?
popatrzcie na klub Cartoon Trabant - kroją ponad 50 zl rocznie , a maja trabantow caaala masa ....

klub sie nie rozwija , charadek praktycznie nie przybywa a uzytkowników innych Daihatsu owszem ....

to tyle odemnie
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15-02-2007, 14:53 

Ludzie na zloty nie przyjeżdżają bo:
po 1: nic nie nie dzieje
po 2: nic nie nie dzieje
po 3: nic nie nie dzieje

Czemu się nic nie dzieje? Bo za darmo to niewiele można zorganizować. Myślę że gdyby była jakaś wpłata za zlot, to by w pewien sposób był przymus przyjechania. Nie przyjadę, przepadnie mi kasa. Deklarujesz się na przyjazd, wpłacasz kase. Nie przyjeżdżasz, twoja kasa idzie na... kiełbaski.

Pozatym podczepić się pod inną imprezę? Oczywiście że tak... też o tym już pisałem jakiś czas temu. Imprez jest bardzo dużo. Trzeba tylko przejrzeć kalendarze i fora różnych klubów i organizacji.

To wszystko są oczywiste rzeczy o których większość wie i je rozumie. Nie jesteśmy po prostu dobrymi organizatorami.

Czemu trabanty, garbusy, hondy się zlatują? Bo ktoś to trzyma i "zarządza". Na ich zlotach są jakieś atrakcje. U nas co najwyżej inne auta i otwarte maski...

Tytuł:
PostNapisane: 15-02-2007, 14:56 

Mazi masz racje co do opłat. Możemy teraz wprowadzić składke np 20 zł dla chętnych i zobaczyć co z tego będzie...Przeznaczyć na jakieś gadzety klubowe itp :) A to że powinniśmy być klubem Daihatsu już dawno było rozmowa i na tym się zakończyło... U mnie w mieście coraz wiecej jest Applausów (wczoraj się nawet pościgałem z jednym)...

A zloty to cieżka sprawa u nas w kraju.. Ja napewno będe na następnych zlotach... Można by było coś w Bydgoszczy zorganizować ale tutaj niema warunków jak np w Krakowie :(

Tytuł:
PostNapisane: 15-02-2007, 15:00 

ale to by pasowało inaczej - oplacasz składke - masz zniżki klubowe na zakupy w sklepach , nie masz oplay wniesionej - nie masz znizki , bo iinaczej jak zmotywujesz ludzi ?? co z tego ze ja zaplace , ty , wieza i stiq , moze sie paru znajdzie , jak cala reszta powie - pierdo*e nie place bo po co ...

Tytuł:
PostNapisane: 15-02-2007, 15:02 

OK. Rozumiem tylko żeby opłata nie wyszła więcej niż zniżka na części :lol:
A może przestać rejstrować ludzi na forum bez odpowiedniej opłaty :)

To trzeba jakoś rozwiązać.
A może ludzie po prostu nie chcą się spotykać... może nie czują się związani ani z klubem ani z samochodem...

Ostatnio edytowano 15-02-2007, 15:09 przez wieza, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15-02-2007, 15:08 

znizka na czesci to jeden z bonusów

powiem tak , jesli ktos sie zajmie stroną www - taka wypasioną i by sie tylko nią zajmował ... dodawal klubowiczy itd ... to chetnie mu przekaze domene i server

mi budowa www idzie koślawo , ja sie naddaje na załatwiania bardziej

i chetnie mogl bym trzymac reke na organizacji , gadgetów , zlotów , rejestracji klubu jako stowarzyszenie , składki , i inne organizacyjne sprawy ( byle nie www ;p)

ale pamietajcie - mówimy za duzo , robimy nic !

fajnie by było jak by ktos powiedział - ja robie strone , dajcie mi tydzien i strona bedzie

inny powie , ja załatwiam w różnych sklepach znizki na zasadzie numerów klubowych - numery byly by przekazywane na biezaco do firm i uprawnieni by mieli znizki podajac swoje numerki ,
itd ....

chcial bym zadziałać jak wróce ... bo patrzac na wszystko co sie dzieje to rzygac sie chce [/url]

Tytuł:
PostNapisane: 15-02-2007, 21:38 
Site Admin

Samochód: Daihatsu Charade
Model: GTTI
Rok: 0
Wszystko fajnie :) ale

Chciałbym rozbudować stronę ale nikt jakoś nie wysyła mi zdjęć i opisów swoich charad, można łatwo na stronie głównej to zauważyć, nikt nie pisze żadnych artykułów żadnej inicjatywy.
Załatwiłem zniżki klubowe, wydawało mi sie to faje dałem na ogół bo im więcej obrotu będziemy robili tym większe korzyści będziemy mieli mi: gadżety itp.

Ale konkludując ja juz sam nie wiem w którą stronę iść chciałbym to rozwinąć ale bez waszej pomocy nie dam rady.

http://www.asis.pl => Systemy Informatyczne, Tworzenie Stron www

Tytuł:
PostNapisane: 15-02-2007, 22:50 

Oplata klubowa musi byc! jaki klub dziala bez funduszy?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]