forum.charade.pl | Polski Klub Daihatsu Charade

Forum Klubu Daihatsu Charade
Teraz jest 22-12-2024, 23:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowe dzielo Daihastu na Targi 2007 (Daihatsu HSC)
PostNapisane: 01-10-2007, 09:16 

Samochód: Daihatsu
Model: Charade G203 SXL
Rok: 1994
Ostatnio szperalem na necie i natknalem sie na te cacko ktore przygotowuje DAIHATSU na targi jak sie nie myle w pazdzierniku tego roku "jeszcze"

DAIHATSU HSC

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po za tym modelem sa jeszcze dwa ale ten jest dla mnie ciekawszy

Pozdro

Zdrowa muzo, bitów pelna, bas z Toba blogoslawiona ty miêdzy gatunkami i blogoslawiony owoc zywota twojego, DJ. Techniawo, Matko Rave'u, graj nade nami gluchymi, teraz i w godzinê chill-outu naszego. MAYDAY

Tytuł:
PostNapisane: 01-10-2007, 20:53 

Concept któremu jeszcze baaaaaaaardzo daleko do produkcji

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 01-10-2007, 21:26 

No właśnie do produkcji bardzo daleko i wygląd jak dla mnie okropny zarówno przód jak i tył(takie dziwne daihatsu). Jest wiele aut produkowanych teraz które na pewno wyglądają lepiej i dużo konceptów które wyglądają lepiej. Trafienie takiego auta do produkcji nawet za kilka lat będzie błędem ponieważ nie przyniesie zysków a straty dla marki.

BYŁ MITSUBISHI COLT C51 1.3 gaźnik, sonda lambda i ecu.

Tytuł:
PostNapisane: 02-10-2007, 08:29 

dr_mateusz napisał(a):
No właśnie do produkcji bardzo daleko i wygląd jak dla mnie okropny zarówno przód jak i tył(takie dziwne daihatsu). Jest wiele aut produkowanych teraz które na pewno wyglądają lepiej i dużo konceptów które wyglądają lepiej. Trafienie takiego auta do produkcji nawet za kilka lat będzie błędem ponieważ nie przyniesie zysków a straty dla marki.

cos mi sie wydaje ze nie rozumiesz co to jest concept car ... producenci specjalnie to wszystko robią ... te concepty też ... zeby przygotowac ludzi do tego co bedzie za pare lat ... czyli do lini nadwozia ... krągłości itp .... a mówili że aygo też bedzie do dupy ....

Tytuł:
PostNapisane: 02-10-2007, 09:56 

Samochód: Daihatsu
Model: Charade G203 SXL
Rok: 1994
Szczerze to mnie sie coraz bardziej podobaja takie futurystyczne ksztalty
Jest to taka niecodziennosc tyklo im wymyslne linie tym wymyslne ceny za poszczegolne czesci w samochodach min. relektory itp.itd.
To autko mnie sie akurat podoba.Przod ladny jak i tyl jedno co mnie narazie odraza to zauboga deska rozdzielcza

Pozdro

Zdrowa muzo, bitów pelna, bas z Toba blogoslawiona ty miêdzy gatunkami i blogoslawiony owoc zywota twojego, DJ. Techniawo, Matko Rave'u, graj nade nami gluchymi, teraz i w godzinê chill-outu naszego. MAYDAY

Tytuł:
PostNapisane: 02-10-2007, 13:53 

mazi napisał(a):
dr_mateusz napisał(a):

cos mi sie wydaje ze nie rozumiesz co to jest concept car ... producenci specjalnie to wszystko robią ... te concepty też ... zeby przygotowac ludzi do tego co bedzie za pare lat ... czyli do lini nadwozia ... krągłości itp .... a mówili że aygo też bedzie do dupy ....

Wiem co to jest concept, a napisałem, że ten concept mi się nie podoba. A nikt nie mówi że to auto wejdzie do produkcji wiec każdy ma inne zdanie na ten temat. Ciekawym autem dla mnie jest honda civic z aut teraz produkowanych. A concept daihatsu HSC jest podobny do daihatsu CUORE ten model: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2226719 . Concept ma za zadanie wybadanie rynku czy będzie miał on szanse na duża sprzedaż w końcu po to jest robiony aby liczyć się z opiniami przyszłych klientów.

BYŁ MITSUBISHI COLT C51 1.3 gaźnik, sonda lambda i ecu.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]