forum.charade.pl | Polski Klub Daihatsu Charade

Forum Klubu Daihatsu Charade
Teraz jest 22-12-2024, 17:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17-02-2007, 21:14 

jestem za wprowadzeniem jakies skladki to bedzie jakas motywacja do robienia jakis wiekszych zlotow. trudno jest zebrac jakas wieksza grupe ludzi nie kazdy ma czas tu praca studia itp. jesli wieksza grupa osob zdecyduje sie na jakis zlocik to jestem w stanie przyjechac na taka imprezke nawet te setki kilometrow nie graja roli , chodzi o to zeby przyjechala wieksza czesc charadkowiczow bo patrzac na ilosc osob na naszym forum to jest nas troche

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17-02-2007, 21:23 

jest nas troche??? szczerze ... powiedz gdzie ??? to ze 60% to są roboty od spamu , 40% to my - jest nas 225 osób , prawda że duzo ? teraz z tego 30-35% to są ludzie którzy weszli pare razy na forum pytając co mają zrobić bo im żarówka się spaliła, pękła albo dywanik pod nogami się przedziurawił .... wiec od 5-10% to są czynni użyszkodnicy , wiec pewno znów przesadziłem .... bo to wychodzi jakies od (5%)12,5 do (10%)25 ludzi .... gdzie bym obstawiał na 5% bardziej ..... i tu nas troche jest .... to fakt:D śmiech na sali :)

Tytuł:
PostNapisane: 17-02-2007, 21:41 

mysle ze pomyslem na to byloby zrobienie rejestracji ( wybrac sposob ktory byl juz omawiany przez reszte) czy jakas skladka lub ograniczenia na forum cos w tym stylu

Tytuł:
PostNapisane: 17-02-2007, 21:46 

wlasnie wszedlem na stronke klubowa fiata powiem wam maja twarde zasady i byc moze przez to maja duzo klubowiczow. moje zdanie jest takie ze jesli cos niema pewnych zasad i warunkow to kazdy ma to w dupie i nikomu nie zalezy a wprowadzenie zasad w pewnym stopniu zoobowiazuje klubowicza czy forumowicza do jakis staran bynajmniej jest takie moje zdanie, jestem za wprowadzeniem podobnego regulaminu

Tytuł:
PostNapisane: 17-02-2007, 21:51 

po 1 - fiat to nie daihatsu , nas nie jeździ miliony a w miastach do 150 000 ludzi mozna to raptem policzyć Charady na palcach u jednej ręki , daihatsu ogólnie to 2 ręce wystarczy , a Fiatów na jednym parkingu naliczysz więcej niż Daihatsu w całym mieście ...

Tytuł:
PostNapisane: 18-02-2007, 00:08 

M@R!0 napisał(a):
Cały czas widzę pojawiają się tu teksty apropo składek. A więc jeżeli już miałyby być te składki (czemu jestem przeciwny to moja propozycja brzmi tak):

A więc każdy co 4-5 miesięcy (potem można wydłużyć ten okres) esemesem (koszt to 6 zł) będzie musiał ponownie aktywować swoje konto. Pięniądze jak wiadomo będą wpływały do kasy klubu, które będą przekazywane na różne cele (oczywiście wszystko powinno być w 100% potwierdzone na forum, poprzez jak ktoś to już pisał skany paragonów, faktur czy tego typu rzeczy). Jak będzie wiadomo kto zapłacił? Po prostu kto będzie się udzielał na forum znaczy płaci :) Żeby zachęcić ludzi do korzystania z forum można ogłaszać konkursy: Np. konkurs na najlepsze zdjęcie Charady. Wszyscy będą głosowali, a kto wygra dostanie darmową aktywację konta :)

Pozdrawiam :)

Jeśli takie składki zostaną wprowadzone to tacy ludzie jak ja zrezygnują z tego forum. A wtedy będę musiał postąpić jak Mazi i założyć własne forum, które wypromuje i będzie za friko.
Nie trzeba składek, żeby coś istniało. Rozumiem składke na opłacenie miejsca na serweru domeny na forum, ale nie na jakieś badziewne konkursy czy coś. Ludzie na forum się udziela 10 osób + ludzie którzy mają jakiś problem i chcą go szybko i bez kosztów rozwiązać.
A jeśli chodzi o zloty to Ci co mają zamiar przyjechać wpłacają kase do organizatora i wtedy coś można zrobić, bo jechać ileś kilometrów, żeby popatrzeć na inne charady to nie ma sensu. Zlot ma być ciekawy. Np. w krośnie był zlot volkswagena i były konkurs na auto najniższe, na najlepszy system audio na coś tam jeszcze były jakieś atrakcje i dlatego ludzie przyjechali nawet ze śląska!!
Pozdro

BYŁ MITSUBISHI COLT C51 1.3 gaźnik, sonda lambda i ecu.

Tytuł:
PostNapisane: 18-02-2007, 03:58 

Forum to forum klub to klub dlaczego tego nie rozdzielicie? do klubu naleza osoby ktore chca milosnicy marki itp na forum moze wypowiedziec sie kazdy nawet o przepalonej zarowce nie kazcie odrazu takiemu czlowiekowi zostawac czlonkiem klubu, na forum "kazdy" do klubu "ci co CHCA" etc

Tytuł:
PostNapisane: 18-02-2007, 20:11 
Site Admin

Samochód: Daihatsu Charade
Model: GTTI
Rok: 0
Co do składki to zobaczcie ile osób wzięło udział w glosowaniu 11, rewela, chyba nie muszę nic więcej mówić.
I co teraz ?? wiec ja robie tak żeby nie gadać, zrobię upgrade forum żeby było nowsze dołożymy kilka nowych zakładek wedle życzenia (tylko jakich ??) na pewno zostanie stworzony regulamin (można mi wysyłać na maila propozycje) postaram sie aby była rozbudowywana strona główna (tylko musicie tez coś dać od siebie piszcie coś na ta stronę). Co będzie to będzie. Ja od tej pory biorę się bardziej do działania nad stroną i forum. Jeżeli będzie jakaś pomoc z waszej strony to super jeżeli nie no to trudno.

http://www.asis.pl => Systemy Informatyczne, Tworzenie Stron www

Tytuł:
PostNapisane: 18-02-2007, 21:00 

marcin gtti napisał(a):
Forum to forum klub to klub dlaczego tego nie rozdzielicie?

Tego się nie da rozdzielić, gdyż forum to integralna część klubu (bez którego klub będzie według mnie jakiś taki nijaki).

Mis ja postaram się w wolnych chwilach (to znaczy weekendy i może raz na jakiś czas w tygodniu) przygotować na stronkę: Historię modelu w oparciu o różne źródła (coś tam już mam, bo o ile pamiętam to już raz była propozycja zmian w klubie i zacząłem robić ta historię, ale potem to upadło i ja też przestałem robić). Mis napisz tylko czy jak już skoncze to lepiej będzie wysłać to Tobie w postaci pliku tekstowego, czy w postaci strony html :?:

Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 19-02-2007, 10:09 

Hej. Witam po weekendzie.
Co do składek bo one budzą najwięcej kontrowersji. Mówiąc o składkach wcześniej ja miałem na myśli składki np. na zloty. Również uważam że składka na to aby można pisać na forum była potrzebna, wręcz przeciwnie ludzie odejdą a nowi nie będą zakładać postów. Czy wszystko musi być płatne? Niech forum istnieje w takiej formie jak jest (darmowe) a możemy je uaktualnić :)

Moim zdaniej składka miałaby być na członków klubu, a nie użytkowników forum! Zbieralibyśmy ją np przed większym zlotem lub inną inicjatywą (smycze koszulki). Kasa miałaby by być motywacją do przyjazdu na zlot.

Traktujmy forum jako swego rodzaju reklamę naszego klubu. Jak ludzie będą czytać że coś się dziaje, że członkowie mają zniżki na części i inne gadżety, to chętnie się zapiszą do klubu, wpłacą składkę i będą przyjeżdżać na zloty.

Forum ogólne daihatsu - jak najbardziej. Przecież to nie zmieni tego że będą nam się podobać charady, a warto zebrać użytkoników daihatsu których i tak jest mniej w całym kraju niż użytkowników fiatów w jednym mieście :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19-02-2007, 11:20 
Site Admin

M@r!o i to mi sie podoba działać i będzie wszystko do przodu szło. Niech będzie txt nie ma to znaczenia.

Tytuł:
PostNapisane: 23-02-2007, 21:46 

Hej panowie, czy coś w kierunku zmian się dzieje, czy wszystko ustało :?: Miała być nowsza wersja forum, miały być nowe działy, żeby spr czy ludzie z innymi modelami Daihatsu cokolwiek szukają i robią w necie o swoich autach, a tu nic. Ja cały tydzień nie miałem wogóle dostępu do kompa i myślałem, że jak tu dziś zajrzę to zobaczę jakieś zmiany, a tu nic :(. Ja w ten weekend wyślę (mam nadzieję) do Misia 1 część historii Charady na stronę (niestety nie mam czau, aby zrobić wszystko odrazu, więc będę wysyłał po kawałku). Ale niech inni też coś robią :!:

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 26-02-2007, 11:38 
Site Admin

Hej

Dostałem i od ciebie i od Mateusza pierwsze artykuły na stronę (cieszy mnie to). Ale dopiero zostaną wprowadzone gdzieś za tydzień. W tej chwili mam dużo pracy bo wstawiamy własny serwer www do firmy zewnętrznej. Między innymi będzie też tam przeniesiona strona klubu oraz zostaną wprowadzone wszelkie zmiany na forum i na stronie. Wiec proszę o cierpliwość.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]