Clopaki co do power rury sprawa ma sie tak ze zamontowana bedzie w miejscu Voka (obudowy filtra) gdyz raz nie wyglada to ladnie (ale jest funkcjonalne).
Zimke przejezdze ztym co jest ale stozek sciagne na zimke a do obudowy wlorze jak bug pozwoli filtr kolowy K&N oczywiscie z wieksza przepuszczalnoscia.
A na przyszly juz rok zakladam miejmy juz nadzieje power rure o odpowiedniej srednicy przelicze to sobie bo mam gdzies cale obliczenia na ten wypadek do tego zalorze albo zawirowacz powietrza albo strumienice powietrza.
Srednica montazowa stozka mojego to 77mm to jest o wiele za duzo i powier rura bedzie gora 55-60mm nie wiewcej tak na boku sobie liczylem.
A co do wilkosci stozka czytalem gdzies na forum ze powinna byc dostosowana do okreslonej pojemnosci wiec stozek wybralem do 1,4 cc ze srednica montazowa 77mm.
Jak widac na zdjeciach wszystko jest zrobione ale ( wszystko potrzeba poprawic bo chce ladna rurke lsniaca w swietle slonca&ksierzyca

)
Co do gumek to sszlak mnie trafia bo jak kupie to franca jest zawsze zaduza i scisniecie na zaciskach nic nie daje powistaja faldy a tak nie moze byc.
Jak juz bedzie powier rura z prawdziwego zdarzenia czyli od gaznika do stozka ladnie przeliczymy sobie to i napewno sie pochwale na tym lub inny forum
CO do tych malych modyfikacji moge stwierdzic ze autko jest glosne to nietylko dzieki tlumikowi ale rowniez stozkowi, bo niepowiem ze nie jest heh a i kopa tez ma niewiem ile % dostal wiecej mocy ale niemam ochoty placic za chamownie.
Ale zrobilem tym autkiem juz 14 kkm i musze powiedziec ze po zmianach jest napewno lepiej niz bylo.