witanko!
dzieki za odpowiedzi. wszystko sie widac sprowadza do doskonałej regulacji podzespołow silnika. tylko kiedy taka istalacja sie zwróci w tak małym silniku? trzeba przejechac prawie 60 000 km... dobrze liczę? mając zainteresowania o podłożu ekologicznym zastanawiam sie nad alternatywnymi paliwami do benzyn... dodatek alkoholów prosto z gorzelni??? czemu nie? litr za 60 gr...
:):) nie poruszam dzis bardziej tego tematu, ale moze kiedys do niego wrócimy.
justin : ten specyfik który gosc produkuje to wysokotlenowy dodatek do benzyn. podnosi wartosc oktanowa o kilkadziesiąt jednostek , ale poza tym ma doskonałe właściwosci smarne i czyszczące. niedawno sie o tym przekonałem w wieliczce gdzie dałem mojemu koledze literek by wlaał do baku bo miał problem z wtryskami w oplu vectra. zrobił to ale bedąc sceptycznym ze to cos pomoże kupił tez komlet nowych wtrysków.... no i teraz pluje sobie w brode bo auto odzyskało dawny wigor a nawet poprawił dynamikę... a nowe wtryski leża na półce...
oddzielny temat to dodatek dla właścicieli dieslów...- pracuje jak normalnie katalizator - podczas spalania zachodzą takie reakcje że są dopalane cząski stałe - sadza - tym samym z rury wydechowej wychodzi własciwie para wodna a nie czarny dym. a skutek? uzyskuje sie dodatkowe kalorie i auto dostaje kopa i mniej pali...
ale wkur...a mnie fakt ze dla takich ludzi i ich działalnosci znikad pomocy tzn od panstwa... tym samym zeby móc dalej rozwijac wynalazcość facet sprzedaje produkty za granice a w polsce prawie nigdzie tego towaru nie ma...za granicą potrafili goscia nagrodzic złotymi medalami za te wynalazki a w kraju kłody pod nogi...
justin , ja ze wzgledu na podobne zainteresowania mam kontakt z facetem i dla mnie zawsze ma kilka litrów... 10 zł za litr.(starcza profilaktycznie na 90 litrów)
osobiscie tym nie handluje ale chciałbym takie dobre rzeczy rozpropagowac w polsce. bo wszystko i wsyscy tylko za granice... czemu sie nie dziwie...
dobra pozdrawiam bo sie rozpisałem