Zmontowałem !! Niestety nie udało mi się zdobyć aparatu

. Monataż ine jest zbyt skomplikowany. Razem z siłownikami w zetsawie jest nawiercony płaskownik do którego przykręcałem siłownik. Niestety śrubki które są dostarczone w zestawie nie pasowały mi :\. nie ma śrub do przykręcenia siłowników do płaskowników. Użylem długich śrub M4 i nakrętek( najlepiej dać tez podkładki spręzyste by się nie odkręciły od drgań). śrubki od przykręcenia do drzwi odłożyłem na półkę.
Dzwi w charade nie maja żadnych przydatnych otworów. porobiłem więc swoje, tak gdzie mi pasowało

i zeby nie bawić sie w kręceni montowałem płaskowniki na nity zrywalne. (nie powinno sie do montażu używać otworów na zatrzaski od obić dzwi

ja jedne wykorzystałem i musiałem rozwiercać nity

) W słupkach nie ma żadnych otworów do wprowadzenia kabli więc te też musiałem sam wykonać. nie zabezpieczyłem jeszcze kabli pomiędzy dzwiami i słupkami oraz otworów w słupkach. jak podjade do jakiegoś marketu budowlanego poszukam jakichs osłonek na kable i uszczelek. rozprowadzenie kabli po samochodzie nie jest problemem, kable sa dłuuuugie tak ze pod deska rozdzielcza mam niezla platanine. zasilanie puścilem przez 15A bezpiecznik (do bezpieczików uzywanych w charadzie pasuja takie szerokie wsuwki do kabli). Udalo mi sie rowniez podlaczyc sterowanie zamkiem do alarmu (langeford) takze centralny otwieram z pilota

.
ogólnie mowiąc zamek centralny jest super.
calkowity koszt to 55pln zamek 7pln przesylka, montaz we wlasnym zakresie (firma zajmujaca sie montazem zaspiewala 200pln za montaz)
razem 62PLN
czas 8 godzin

z dwoma pol godzinnymi przerwami.
Jezeli macie jakies pytania to sluze radą.