forum.charade.pl | Polski Klub Daihatsu Charade

Forum Klubu Daihatsu Charade
Teraz jest 22-12-2024, 22:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 08-01-2007, 11:16 

jak dostene cyfrówke w swoje łapy to zdjęcie zrobie w fajnej rozdzielczości i walne tu linka mam nadzieję że się jeszcze w to bawicie
a szczegulnie lasek masz wielkie możliwości ćwicz stary morze kiedyś zostaniesz mistrzem pozdro :D

4ro drzwiowy+ spory bagażnik

Tytuł:
PostNapisane: 08-01-2007, 11:43 

No Lasek widać, że się na rzeczy znasz i to bardzo dobrze się znasz :) . Projekt naprawdę ładny i wykonany starannie :) Ale z 2 strony nie ma co się dziwić. Pisałeś przecież, że jesteś grafikiem więc taka zabawa jak vt to musi być dla Ciebie pryszcz :)

Pozdrawiam i ja też muszę coś zrobić w 1 dzień ferii. Tylko jak zobaczyłem co Lasek potrafi to będzie mi trochę wstyd pojawić się tu z moimi wypocinami 8)

Jeszcze raz pozdrawiam :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 08-01-2007, 20:52 

Dzięki bardzo sie ciesze że podoba się to co zrobiłem, ale jeśli mam być szczery- to mi sie do końca nie podoba od strony technicznej-za dużo błędów-ale nie o tym miało być :).
Fakt jestem grafikiem ale siedze w innej dziedzinie, ze tak powiem, znam ludzi którzy widząc to co zrobiłem rozpłakali by sie ze śmiechu-no ale to juz najwyższa półka-zaczynali od VT a teraz projektują elementy nadwozia dla firm tuningowych :)

M@rio-wcale się na VT dobrze nie znam-szczerze mówiąc to prawie wcale sie nie znam, ale ciiii -ktos kiedyś powiedział ze nie wolno mówić publicznie ze na czymś się nie zna :)
I rada dla ciebie- nie przejmuj się jełśi wydaje ci sie że ktoś zrobił co ś lepiej-wal śmiało do przodu i widząc lepszą prace nie łam rak tylko popatrz na nią i wyciągnij wnioski a potem wtłocz je do swojej techniki-podpatruj i ucz się! powodzenia!

Wczoraj oddałem ostatni projekt więc mam troche wolnego czasu i mam zamiar zabrać się za 2 fotkę-bok- tak dla zabawy-zobaczymy co wyjdzie...:) Jutro postaram sie zapodać...(moze wtocze pod Charadkę 16" :)
Jeszcze raz dzieki za miłe słowa!

Tytuł:
PostNapisane: 09-01-2007, 13:47 

mario luz każdy uczy się na błędach przecież nikt niebendzie się z twojej pracy wyśmiewał pozdro życze powodzenia :D

4ro drzwiowy+ spory bagażnik

Tytuł:
PostNapisane: 12-01-2007, 17:24 

Kurde mi raczej czasu nie styknie niestety....zacząłem ale nie moge skończyć....Ale jeszcze coś powinienem zapodać.
A tymczasem- Mario dajesz stary-czekamy!

Tytuł:
PostNapisane: 12-01-2007, 20:45 

No właśnie zaczęły się ferie więc będzie czas :) Pierwszy projekt będę w niedzielę robił :)

Tytuł:
PostNapisane: 14-01-2007, 01:44 

Mi tam sie podoba. Mimo iz nie chciał bym takiego auta to praca wzorowa! może chciałbys spróbować z czymś troszeczke innym? A mianowicie moja charadka ma dostać rajdowe barwy ale jednoczesnie muszę w to wkomponować logo i nazwe pewnej firmy. Nie interesują mnie spojlery ani przyciemniane szyby tylko rajdowe barwy + reklama. co ty na to? Jeżeli twój projekt się spodoba to gwarantuje ci ze autko dostanie te kolorki na żywo.

4.2 315KM w pracy

Tytuł:
PostNapisane: 15-01-2007, 15:12 

No to już 1 praca z Charadką skończona :) A więc autko nie dostało może
jakiegoś sportowego charakteru, ale wygląda według mnie super. Ze zmian to cały przód pochodzi z Opla Astry, a ze świateł postojowych zrobiłem kierunkowskazy, na maskę położyłem Carbon (jak na pierwszy raz to nawet ładnie mi wyszło :) ) i nakleiłem znaczek Daihatsu. Pod spód autko dostało neon (niestety najgorszy element pracy, ale lepiej jeszcze nie umiem tego zrobić). Na przednią szybę dałem naklejkę Kenwood i to wszystko co zrobiłem, gdyż uważam, że więcej zmian nie jest poprostu potrzebnych.

Obrazek

Pozdrawiam i proszę o szczerą ocenę mojej pracy :)

Tytuł:
PostNapisane: 15-01-2007, 15:26 

chcesz szczerości ..... paskudnie , wygląda jak byś to wszystko w Paincie robił , nie mówiąc juz ze nawet wymazanie tablicy rejestracyjnej jest paskudne ....

Tytuł:
PostNapisane: 15-01-2007, 16:12 

Mazi dzięki za szczerość :) (wiesz naprawdę cenię w ludziach jak mówią co myślą, a nie owijają, gdyż wole najgorszą prawdę od bardzo dobrego kłamstwa). Tylko kwoli ścisłości chciałbym zobaczyć jakiś Twój projekt, który bazował będzie na zdjęciu jakie zamieścił tutaj Martini.

Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 15-01-2007, 16:34 

ja niestety mam maly problem z obrabianiem zdjęć... robie to na oko bo mam matryce LCD ... w laptoku ( nie pierwszej mlodosci) i nie wiem czasem czy dobrze wyjdzie na CRTkach ...

moze wieczorem zrobie na jego zdjeciu , moge ci pokazac lekką przeróbke cuore puki co .... zdjecie malej rozdzielczosci oczywiscie :/ znalezione z allegro.pl
Oryginalna Cuorka

Obrazek

Moja Lekka Przeróbka

Obrazek

p.s popwiedz czy to chociaz wyglada na CRT jakos .... ( chodzi mi o przejscia z obróbce - nakładanie kolorów itp) bo na moim lapku wygląda OK ....

Tytuł:
PostNapisane: 15-01-2007, 16:37 

Hmm...no nie chce cie urazić ziom-ale fakt- nie poszło....Popracuj nad Carbonem bo wyszedł raczej słabo, znaczek daihatsu dałbym raczej bezpośrednio na carbon a nie pod nim jakoś...Neon -masz rację również słabo- trzeba było bardziej blurem pociągnąć zamiast nakładać jakoś tak dziwnie-warstwowo(?).
No ale nie ma sie co zrażać-pracuj, kombinuj i będzie dobrze- Pozdro!

Tytuł:
PostNapisane: 15-01-2007, 20:22 

Obrazek Oto co ja stworzyłem. Niestety nie mam cyfrówki i zdjecie jest z komórki. A co do wcześniejszych prac każdy się stara i to się liczy. M@R!0 spróbuj bardziej podrasować zderzak i nie bawić się karbonem na masce tylko jakiś wlocik!!

BYŁ MITSUBISHI COLT C51 1.3 gaźnik, sonda lambda i ecu.

Tytuł:
PostNapisane: 15-01-2007, 21:37 

Hej Mazi według mnie wygląda dobrzrze :) (nie rozumiem tylko dlaczego klosze od tylnich świateł zrobiłeś ciemne, a nie białe i wydaje mi się, że spód nadkola (ten dorobiony kawałek) ma trochę inny odcień niż próg, ale skoro mówisz, że u Ciebie jest ok, to jest napewno wykonane dobrze :))

Lasek napisał(a):
No ale nie ma sie co zrażać-pracuj, kombinuj i będzie dobrze- Pozdro!

Wiadomo, przecież vt to tylko zabawa :)

Dr_mateusz z tego co widzę to Twoja praca jest narysowana na kartce papieru i to jest dopiero bajer (mi się podoba bo zostało wykonane własnoręcznie i do tego trzeba mieć dopiero duży talent) :)

Pozdrawiam :)

Tytuł: Hmm
PostNapisane: 15-01-2007, 21:52 

Mazi można by jeszcze pomyśleć o usunięciu zamka w wlewie paliwa i zamianie na automat z kluczyka.Oraz zaszpachlowanie klamki i tez z pilota. chociaż nie wiem jak to będzie wyglądało czy nie będzie zbyt płasko.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]