ja ceramizera
http://www.allegro.pl/item314601364_tun ... er_fv.html używam we wszystkich swoich autach jak również w autach które naprawiałem dla ludzi tez stosowałem te cudo kto chce niech nie wieży ja powiem ze to działa po jednej dawce kompresja sie wyrównuje robiłem pomiary przed zastosowaniem i po-tendencja wzrostowa po dwóch dawkach kompresja u auta z przebiegiem 200 tys km wrosła do poziomu prawie nominalnego

silnik sie wycisza płynniej pracuje w zimie lżejsze starty
co do wszelkich dodatków typu moto doctor dodatki do wyciszania hydraulicznych popychaczy to chłam i badziew

takie dodatki zmieniają parametry oleju jego lepkość, gęstość i tym podobne rzeczy np: dolanie do oleju rzekomo cudownego i likwidującego spalanie oleju moto doctora[olej po dodaniu robi sie tak lepki i gęsty i nie dziw że go nie spala bo zakleja pierścienie w naszych warunkach klimatycznych szczególnie zimą tak wzbogacony olej trudno sie rozchodzi na zimnym silniku a tu wiadomo zanim silnik sie nagrzeje niektóre części pracują po starcie że tak powiem na sucho z niepełnym smarowaniem[szczególnie te części do których prowadzą kanały olejowe i małym przekroju dlatego używanie tego prowadzi do remontu
od siebie polecam ceramizery

moto doctory itp stanowczo odradzam

]