forum.charade.pl | Polski Klub Daihatsu Charade

Forum Klubu Daihatsu Charade
Teraz jest 22-12-2024, 13:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 250 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 07-06-2007, 15:05 

Kawał dobrej roboty !!! Jeszcze jedna szkarada przemieniona w księżniczkę ;) Mam jedno pytanie - czy tylne drzwi są innego koloru ? Na jednym ze zdjęć widać, jakby były. Zrobiłeś jakąś konserwację podłogi / zakoli ?
Ogólnie efekt powalający - blasku dodało by jej wyszyte skórą wnętrze ;)

przed chwilą : Fiat Doblo 2010 Maxi Combi 1.6 MultiJet 105KM (290Nm)
teraz : Mitsubishi L200 Invite+ DoubleCab 2.5 DiD 136KM (390Nm)
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 07-06-2007, 18:00 

bardzo ładny, ale jak dla mnie linię klasyka psuje trochę wlot na masce który jest trochę ni przypiął ni przyłatał, mogłeś chociaż wybrać jakiś wzór z epoki w jakim auto było produkowane. Niemniej jak na swoje lata prezentuje się wyśmienicie

Tytuł:
PostNapisane: 07-06-2007, 21:41 

Samochód: Daihatsu
Model: Charade G203 SXL
Rok: 1994
Jak rozwiazales stic kwestie dolotu??Mianowicie czy przez ten wlot wplywa zimne pow do puszki filtra powietrza??
Wrzuc zdjecie od komory silnika jak to wyglada

Zdrowa muzo, bitów pelna, bas z Toba blogoslawiona ty miêdzy gatunkami i blogoslawiony owoc zywota twojego, DJ. Techniawo, Matko Rave'u, graj nade nami gluchymi, teraz i w godzinê chill-outu naszego. MAYDAY

Tytuł:
PostNapisane: 08-06-2007, 07:35 

Witam ponownie i jestem mile zaskoczony iloscia komentarzy nie spodziewalem sie ze w ciagu paru godzin od uppdate postu dostane tyle odpowiedzi no wiec pokoleiii.

Cytuj:
Mam jedno pytanie - czy tylne drzwi są innego koloru ? Na jednym ze zdjęć widać, jakby były.

Drzwi posiadaja orginalny lakier aczkolwiek nadgryziony zębem czasu chodzi o to ze kolor sciemnial i jest jakby o dwa tony ciemniejszy... Nie przeszkadza to w jezdzie ale jesli wszystko ma byc zrobione to wszystko...

Cytuj:
Zrobiłeś jakąś konserwację podłogi / zakoli ?

Podłoga jest zakonserwowana acz na koniec lata przewiduje zapodac nawa konserwacje by nic moja biulke nie gryzlo od spodu...

Nadkola i progi pociagniete beda Barankiem jak tylko Lakiernik dojdzie do siebie po chorobie.... Niewiem czy to choroba czy jakas sciema ale niech mu bedzie jestem wyrozumialy.....
Gorzej z moim Ojcem oddal samochod swoj do malowania i od swiat wielkanocnych nikt samochodu nie widzial....Musze to sprawdzic bo sam sie denerwoje....

Pytanie Do Dr_Mateusza - Jesli mozesz sprawdzic co jest zrobione kolo DAEWOO ESPERO Bede ci wdzieczny....!!!!!

Cytuj:
ale jak dla mnie linię klasyka psuje trochę wlot na masce który jest trochę ni przypiął ni przyłatał

I tu masz racje ale qrde jak patrzylem na inne wloty to az nie pasowalo jakiegos ochydka zapodac moze sie cos zmieni moze nie wkazdym razie jak bede przerabial to tylko i wylacznie na nowej masce ta zostaje....

Ale powiem tak ze ilekroc gdzies pojade ludzie patrza przygladaja sie nie tylko na wlot ale i na cale autko chyba sie podoba bo mnie bardzo poprostu OLDSCHOOL....

Cytuj:
blasku dodało by jej wyszyte skórą wnętrze

Skóra niema mowy jak juz to inne fotele styl G11R lub ewentualnie GTti

Cytuj:
Jak rozwiazales stic kwestie dolotu??Mianowicie czy przez ten wlot wplywa zimne pow do puszki filtra powietrza??
Wrzuc zdjecie od komory silnika jak to wyglada

Zacznijmy od tego Martini ze hem jest teraz GAZ i niewiem jak to sie ma do dolotu narazie jest tak jak bylo ale czy sie zmieni qrde niop niewiem fajnie bylo by zasysac powietrze prosto z wlotu ale teraz mam problem bo gaz i niewiem czy to bedzie spisywalo sie w autku...

Zdjecia zapodam dzis ale strasznie slaby uppload byl na serwer PHOTO BUCKET ktory zajol mi prawie 30 min na 3 zdjecia porazka net smiga a im serv kisi tak nie powinno byc....

Co do klamek i listewek w kolorku nadwozia mysle ze wygladaja troche dziwnie traci swoje rysy to tak jak autko bez listew.... Pozatym listwy sie przydaja a malowane to pewnie mial bym juz po odpryskane bo na parkingu przed supciem babeczka zamaszyscie otwierala drzwi i niestety pyk w moje autko dobrze ze byla listwa bo tak nie bylo by kolorowo :P listwa zero zadrapan i pieknie o to chodzi :PPPPP

Co dalej to tak jak pisalem "pocichu licze na podwyzke zobaczymy co bedzie" jesli bedzie ok to jak koledzy pomoga z tym czy mozna do gazu robic dolot ze stozkiem bedzie ladny dolot bo to by piknie sie prezentowalo...
Myslalem tez o centralnym zamku... niewiem ile koszt tego by mnie wyniosl....Co jeszcze nowe TARCZE I KLOCUSZKI jak dobrze pojdzie to w po wyplacie beda zapodane... Koszt jakies 250pln plus wymiana plus nowy plyn hamulcowy Teraz Panowie jaki DOT3 czy DOT4 ????

A tak moi drodzy charadkofani jeszcze raz dzieki za posty i te krytyczne rowniez!!!!

Aktualnie:
Honda Civic Sedan 2001

Obrazek

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 08-06-2007, 07:58 

no więc w odpowiedzi na pytanie, z centralnym zalezy od miasta i znajomosci.

Bez znajomosci centralny zaklada sie za okolo 300 PLN
Bez znajomosci centralny z alarmem to koszt 420 PLN
oczywiscie cena z zamkiem.
(powyzsze ceny dotycza Wrocka)

Jesli masz znajomosci lub umiejetnosci to zamek kosztuje ok.100 na allegro. Moj znajomy powiedzial, ze zalozyc moze za 50-60 ziko, bo to nie jest trudne ale czasochlonne.

to chyba na tyle :D

Tytuł:
PostNapisane: 08-06-2007, 08:01 

Płyn chyba DOT-4 - lepsze ma parametry i jest bardziej mieszalny. Ja zalałwm układ oryginalnym Toyoty z serwisu - w końcu to bliźniacze autko. Ciekawe ile będzie cię kosztować eksploatacja autka 1.0 z gazem :) Zostanie ci wiele kapuchy na bajerki :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08-06-2007, 08:24 

Powiem Charade G11-G11R-G30 to blizniaki aut Toyota Starlet patrz roczniki.

Linia auta jest identyczna roznice musza by:
- Troszke zmieniony Grill i swiatla
- Klapa tylna inaczej wyprofilowana inne swiatla

Zmiany kosmetyczne ale przeciez to jak by nie bylo 2 marki wiec jest jak w Peugot Partner i Citroen Berlingo Rożnia sie detalami.....

A wiadomo ze TOYOTA jak i DAIHATSU sa blisko bo TOYOTA wykupila ta drugą.....

Ile placiles za wymiane plynu na ten Used by TOYOTA.

Niop i czy jest roznica jesli mam np DOT3 i zminie Na DOT4 inne sa temperatury wrzenia plynu czy cos jeszcze ????

Co do Gazu heheh bedzie GIT tylko jeszcze sie nie przyzwyczailem przelaczac z Gazu na Benzol by rano bez problemowo od reki odpalac!!!

Jak jest zimny i postoi do rana musze dac na benzol i pompowac pedalem az dostanie dawke paliwa....
Jesli wciskam pedal gazu gaznik zalewany jest wtedy benzyna ???? Samochod ma papke mechaniczna wiec chyba w ten sposob ????

Odnosnie CENTARLNEGO ZAMKA to wydaje mi sie ze 300pln to strasznie drogo jesli zamek na pilota z 4 silownikami kosztuje niespelna albo niewiele powyzej 100 pln to qrde robocizna by 200 pln kosztowala....

Aktualnie:
Honda Civic Sedan 2001

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08-06-2007, 08:34 

tak wlasnie jest stiQ, z reszta sam popytaj, za takie pierdoly mechanicy biora slona kase wychodzac z zalozenia ze ludzie nie maja pojecia o centralnym.

Prawda jest taka, ze jabys przysiadl przy tym, to sam bys zrobil w jeden dzien wszystko :)

Tytuł:
PostNapisane: 08-06-2007, 08:50 

Płyn hamulocowy dostałem od znajomego - nie płaciłem za niego, wymiana we własnym zakresie. Płukałem najtańszym płynem z pólki marketowej - jakiś hipol DOT3. Zalewałem i pompowałem, zalewałem i pompowałem - aż wyleciał cały, potem Toyota i odpowietrzanie i jest git. Ten Toyoty był w litrowym metalowym pojemniku.

Co do zamka - płaciłem 200 zł za centralkę alarmu z wbudowanym sterownikiem siłowników, 4 x siłownik, 1 x syrenka z własnym zasilaniem, 2 x czujnik ruchu, 1 x czujnik wstrząsowy, 1 x przekaźnik odcięcia zapłonu. Montaż - jednego dnia na spokojnie przy pifku pozakładałem zamki, drugiego podłączałem alarmy i odcięcie. Roboty troszkę jest, ale się opłacało. Panowie od alarmów wołają u nas średnio za taki wypas 450-500 zł !!! Czyli biorą 250-300 zł za robociznę !!! Jeżeli będziesz miał schemat instalacji i jakiegoś znajomego do pomocy (co 2 głowy to nie jedna ;)) to spokojnie sobie poradisz z montażem.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08-06-2007, 09:02 

Qrde elektryk zemnie slaby niop ale moze sie skusze by zapodac ten cent i zalorzyc go samemu....

tylko pierwsze co to musze poszukac jakiegos centralnego na allegro moze macie jakis ludzi do polecenia ktorzy sa godni zaufania i rzetelni....
A sprzet ich jest dobrej jakosci a nie jakis za piatke z rynku

Aktualnie:
Honda Civic Sedan 2001

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08-06-2007, 09:24 

zalozenie centralnego to 3 godziny, nie stanowi to problemu, najtańszy 40pln taki zwykły, na pilota koło 100pln. Na allegro było do sprzedania kiedyś całe wnętrze ze starej charady turbo t.j fotele pseudokubełkowe kierownica i zegary. Co do wlotu mogę podpowiedzieć że oldschoolowy z tamtego okresu to np innoceti (używali silników charade turbo)

Tytuł:
PostNapisane: 08-06-2007, 09:35 

http://moto.allegro.pl/item202678754_fr ... trasu.html

Coś takiego powinno wystarczyć - ja kupowałem właśnie u tego sprzedawcy.
Alarm mam ponad rok i nie miałem żadnych z nim problemów. Akumulatora też nie wyładowuje.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08-06-2007, 12:26 

Samochód: Daihatsu
Model: Charade G203 SXL
Rok: 1994
Ja ci polcam Stiq alarm ktory sie nazywa INFERNO ma go chyba tam jeden gostek.Wlasnie ojciec od niego zamawial i alarm sie spisuje rewelka a i ma duzo bajerow ale do tanich nie nalezy ale warto

Pozdro

Zdrowa muzo, bitów pelna, bas z Toba blogoslawiona ty miêdzy gatunkami i blogoslawiony owoc zywota twojego, DJ. Techniawo, Matko Rave'u, graj nade nami gluchymi, teraz i w godzinê chill-outu naszego. MAYDAY

Tytuł: Dla wszystkich ktorzy smigaja na gazie -----> Mazi HELP
PostNapisane: 08-06-2007, 22:40 

ELLO niewiem czy to problem czy tez nie ale niemoge jezdzic na Benzynie niewiem co jest autko dlawi sie powoli wchodzi na obroty na biegu jalowym da sie rozkrecic na max obroty ale z czkawka jesli hodzi o jazde to bida mozna jechac na benzynie tylko z minimalnie wcisnitym gazem bo jesli dodam wiecej dostaje takiej czkawy ze potrafi go zdusic. Napoczątku myslalem ze to gaznik jest pusty i poczekam az sie wypelni benzyna ale zrobilem dosc spore kolko pojechalem w ustronne miejsce i przepalalem na wysokie oborty pogasilem swiatla i na maxa gaz do ziemi dlawi dusi sie ale wszedl i co smieszne jak wrc z rury ogien za samochodem blyska z rury......

I mysle ze przepalony ai jazda ale jedynka i juz dlawi 2 i to samo ledwo wbije 3 i juz koniec brak mocy i koniec nieda sie jechac.... podskakuje czkawka i bida co jest zz moim pedzidelkiem....hem :(

Powiem tak swiece sa zmienione na NGK jakies 5000 km temu kable wszystko ok
Wkoncu jakies 2 dni temu zapizdzalem na benzynie i bylo szalowo.....

nio a teraz tylko na gazie normalnie jedzie Panowie co to moze byc co sie podzialo....

Instalacja BRC T-100 Pierwszej Generacji.

Aktualnie:
Honda Civic Sedan 2001

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08-06-2007, 23:41 

Kiedyś koleś miał podobne objawy w Malaczu okazało się że z na stacji BP zamiast benzyny była ropa, trzeba było wszystko spuścić przeczyścić gaźnik wymienić filterek paliwa i potem wszystko chulało.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 250 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]