Silnik zamówiony, pochodzi z Daihatsu Applause 1,6 16V. - Jeszcze w samochodzie siedzi...Odpala za pierwszym strzałem, nie dymi, nie bierze oleju ani wody, nie posiada wycieków. Był na automacie.....Wiec nie był katowany!
Hm z części to mam nawet sporo....
4 tłoki - z pierścieniami niewiadomej jakości
4 tłoki - z pierścieniami 1,5 miesięcznymi CTI (nominały)
Głowice gotową do założenia z przeszlifowanymi gniazdami zaworowymi by wszystko ładnie pasowało do tego, nowe uszczelniacze zaworowe i inne pierdółki.
2 miski olejowe - bez pęknięć czy przytarć z korkami spustowymi
2 pokrywy zaworowe z 2 korkami wlewu oleju, pokrywy uszkodzone do spawania.
1 blok uszkodzony,
1 blok niewiadomej jakości,
2 wałki rozrządu
I wiele innych części które są nadal sprawne do ponownego użycia i nie pokazujące zużycia!!!!
W razie czego pytać, sprzedam części!!!!
Zaraz mnie coś trafi, gdy już w końcu z organizowałem transport silnika, i niedługo już będzie u mnie pokazuje sie kolejna przeszkoda a dokładnie mechanik, który łaskawie powiedział mi ze na razie nie będzie miał czasu wyciągnąć stary silnik i włożyć na miejsce jego nowy..... Powiedział ze już ma kolejne samochody, dobrze ze ja musiałem czekać jak on czekał na części do innych samochodów i robił je w pierwszej kolejności...gdy ja mam taka sytuacje to oczywiście to ja muszę czekać az łaskawca podejmie sie rooty i mówi mi ze na przyszły tydzień a dokładnie koniec tygodnia jak oczywiście zrobi te samochody które ma.......
Powiedzcie mi ile może trwać wydarcie silnika i wstawienie nowego czy to aż tyle zachodu z tym jest ?????
Jutro zapodam fotki silnika aparat przygotowany czeka na parę ujęć....
Zawsze muszę odczekać swoje bo by nie było, z każdą sprawą tak jest z każdą pierdołą...w końcu jeszcze sie mało wyczekałem w końcu to tylko miesiąc...
Silnik jest u mnie, a dokładnie na palecie pojechał do mechanika,
Ostatnie zdjęcie ze starym silniczkiem pod maska....