No i mam problem.
Dzisiaj odstawiłem Charade do warsztatu. Wymiana amorków, sprężyn, poduszek amortyzatorów z przodu + tarcze i klocki, wahacz, końcówka drążka kierowniczego.
A że kupiłem komplet sprężyn Jamexa, postanowiłem za jednym razem wymienić również sprężyny z tyłu, tym bardziej, że osłony amorków i odboje z tyłu nadawały sie do wymiany.
No i po pewnym czasie otrzymałem telefon z serwisu, że sprężyny jamex do tyłu nie pasują!!! Wiem, że mają mniejszą średnicę od oryginalnych, bo przy zakupie sprzedawca mi o tym wspomniał, ale to podobno nie ma znaczenia i można śmiało montować. No więc tłumacze przez telefon, że są troszkę mniejsze ale podobno tak ma być.
Po pół godzinie dostałem drugi telefon, że oni mi tych sprężyn nie zamontują, bo nie będą ryzykować, różnica jest podobno zbyt duża!!!
Z jednej strony dobrze, że warsztat zwraca uwagę na takie rzeczy, a z drugiej nie, bo i tak będę musiał zapłacić 120zł de facto tylko za wymianę odboi i osłon
Ma ktoś dokładne wymiary orginalnych sprężyn. Jaka jest różnica na średnicy między nimi a jamexami???