Śledząc Twoje problemy z charadką :
http://klub-charade.asis.pl/forum/searc ... or=wollyag dochodzę do wniosku, że masz jakąś pechową sztukę. Normalnie dotarty silnik nie powinien brać oleju ani grama. W niektórych autach dopuszcza się zużycie do 1.5litra na 1000km !!! Samochód, który tyle spala zostawia za sobą smugę siwej zasłony dymnej

Przykładowo dla Audi 80 normalne książkowe zużycie to 0,2/1000km, dopuszczalne 1,6/1000km - a ja dolałem 0,2 po 4500km - dosłownie 2mm na bagniecie, a olej ma już w tym aucie 12tyś km za sobą

.
Zauważ, że jest dość chłodno. Komputer podaje większą dawkę paliwa (ssanie) , które przez pierścienie dostaje się do oleju (to normalne zjawisko), następnie odparowuje gdy zrobisz jakąś traskę 100-200km i wydawać się może że oleju ubywa.
Na moje masz problem nie tylko z wałkiem rozrządu, mogła pęknąć gdzieś głowica, mogła się zruszyć uszczelka pod głowicą - naprawdę przy takiej awarii silnik mógł nieźle oberwać. Czy ktoś wcześniej rozbierał ten silnik przed Tobą ? Ruszany był dół ? Czy wszystkie czujniki pomierzyłeś - sprawdziłeś ? Może gdzieś dostaje się lewe powietrze ? Przyczyn może być dziesiątki - rozwiązań też mnóstwo !