forum.charade.pl | Polski Klub Daihatsu Charade

Forum Klubu Daihatsu Charade
Teraz jest 22-12-2024, 09:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Charade, 1995r., 1.5 16V, sedan- usterka - kupic czy nie?
PostNapisane: 17-05-2005, 15:10 
Witam. Potrzebuje porady. Mam okazje teraz kupic takie autko. Bardezo mi sie ono spodobalo, jest to rok 1994, ma wspomaganie, el szyby wszystkie, lusterka, centralny zamek, silnik 1,5 na pelnym wtrysku.. ogolnie to bym go kupil ale czekam na opinie mechanika bo na dzien dzisiejszy wiem ze nie pali w nim jeden gar (prawdopodobnie cos powaznijeszego,ale to jutro bedzie rozbierane - bez rozbierania twierdzi on ze moze cos byc z pierscieniami, lub tlokiem.. jeszcze mowi cos o hydrozaworze czy cos takiego, nie znam sie) no i przez to nie ma mocy, dziwnie chodzi, kopci strasznie i silnikiem rzuca.. no i jeszcze z boku dzrzwi sa lekko wgiete (ale to sam jestem w stanie zrobic) Chcialem pytac czy gdyby on wyszedl ok 4000-5000zl to zy sie oplaca dac za takie autko (juz jak bedzie zrobione, dzialajace, zez tego powyzej - zarejestrowany i ubezpieczony) no i jak z czesciami?? mam znajomego ktory ma sklep i mowi ze klocki, filtry itp to nie problem,ale jakies inne rzeczy to juz moze byc problem.. co o tym myslicie?? a przy okazji od jakich aut felgi pasuja do niego??

Tytuł:
PostNapisane: 17-05-2005, 15:11 
Cholera pomylka, w temacie jest rok 1995 a ma byc 1994.. musze sie zalogowac to bym edytowal post,a tak nie mialem jak.. sorry..

Tytuł:
PostNapisane: 17-05-2005, 19:14 

hmm propozycja jest ciekawa cenowo i autko fajnie wygląda co do cylindra powodów może być wiele , nawet wystarczy że wtryskiwacz sie zawiesi...albo kabeł zapłonowy walnięty itp .. ale mechanik powinien sprawdzić co i jak , z częściami nieeksploatacyjnymi może być mały problem, ale u handlarzy do dostania, a silnik jeśli będzie ok chodził raczej nie będzie potrzebował napraw, co do felg to wszystkie z rozstawem 4x100 i pierścien centrujący 56 mm zresztą to to samo co w modelu G100 , czyli od strszych opli, VW , czy np hondy civic

http://www.amba1.republika.pl

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17-05-2005, 22:20 
no to z felgami mnie cieszy.. to chyba Tobie wysylalem tez maila z tymi zdjeciami no nie?? no wlasnie najgorsze jest to ze ten akurat mechanik jest taki ze ciagle nie ma czasu i mu sie nie chce.. a nie jest to jego auto, on na nim nie zarabia.. no i sie boje.. a nie chce kupic zeby sie pozniej okazalo ze jest za duzo roboty.. no dobra zobaczymy do czwartku, jak bede cos wiedzial to napisze..

Tytuł:
PostNapisane: 19-05-2005, 22:12 
No na dzien dzisiejszy mechanik mowil ze to prawdopodobnie zawory do wymiany i koszt calego remontu to ok 1000zl.. jutro chyba bede jechal do goscia zeby kamera zagladnal (zeby nie rozbierac) czy pierscienie i tloki cale, czy nie zarysowany cylinder.. ehhh.. cos wyglada na to ze wszystko idzie w zlym kierunku.. chyba nie jest mi dane miec to auto..

Tytuł:
PostNapisane: 27-05-2005, 15:47 
Witam ponownie. Wie ktos z Was moze czy uszczelki pod glowice i zawory w silnikach 1,5 i 1,6 sa takie same?? (16V)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]