forum.charade.pl | Polski Klub Daihatsu Charade

Forum Klubu Daihatsu Charade
Teraz jest 22-12-2024, 09:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Problemy z Moca Silnika
PostNapisane: 05-04-2006, 20:54 
Witam Forumowiczow!!!
Mam problem z moja Charadka (rocznik 1988 G100 1.0l benzyna) podczas wciskania gazu do dechy samochód dusi sie i nie chce przyspieszac tak jak powinien, a na biegu jałowym potem obroty maleja do 200 /300 a po 5 min wraca wszystko do normy ,czy moze to byc powodem iz nie mam originalnego filtra paliwa?? Bo wymienialem ale nie na original i nie jest to filtr z lamanym wylotem tylko cos ala maluch. A moze problem tkwi gdzies indziej tak samo sie dzieje gdy jade na ssaniu samochod jest bardzo wolny i brak przyspieszenia.
Pomocy co jest z moja Charada??? :(

Tytuł:
PostNapisane: 14-04-2006, 23:47 
Dobra panowie widze ze albo nikt sie nie kwapil albo nikt nie mial pojecia co moze byc przyczyna ale opanowalem moj samochod.
Wszystko by sie tak nie potoczylo i napewno dalej bym sie glowi co to moze byc ale 2 dni temu kompletnie sie moja Charada zepsula.
A mianowice wracajac we wtorek z pracy zylowalem samochod przez 1 godz. zeby go odpalic jak juz odpalil to gasnal na kazdym skrzyzowaniu,ale dojechalem do domu na drugi dzien(hmm.tragedia musieli mnie cholowac) zaraz pojechalem do znajomego mechanika i dzialalem sam z autem a on dogladal.
Co sie okazalo w aparacie zaplonowym poszedl mi przerywacz tzn skleil sie i dawal zwarcie na cewke po odklejeniu oderwala sie specialna ikladzinka weglowa no i klapa ale dostalismy to czesc i co najwazniejsze po niskiej cenie 10zl original!!!(ale bylem uradowany)Po zamontowaniu tej czesci samochod jeszcze byl w mizernym stanie ale to za sprawa zalanych swiec ale po 5 min auto wrocilo do zycia hurrraa!!Wiec zaraz pojechale je przetestowac na chorzow po zamowiony filtr paliwa (original 8.50zl-smieszna cena).
Samochod dostal takiego polotu ze o malo bym sie nie rozwalil przyspieszenie ma ogromne i wszystko dziala jak nalezy!!!

Pisalem tego posta ze wzgledu na innych forumowicz bo byc moze tesh beda mieli takie problemy i po przeczytaniu moze szybciej dojda do usterki jezeli oczywiscie bedzie taka jak u mnie

Pozdrawiam!!! :D

Tytuł:
PostNapisane: 16-04-2006, 00:51 

charada to kurde jednak taniutki samochód :D Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 16-04-2006, 11:46 
No nie taki taniutki jezeli chodzi o amorki ceny sa kosmiczne

Tytuł:
PostNapisane: 16-04-2006, 19:00 

Szczerze to amorki masz danych firm!! Wiec sobie poszukaj różnych firm bo ceny są też różne!! Znam gościa który regeneruje amorki i efekt jest spoko bo wymienia cały środek w amorku!! A zawieszenie w każdym aucie kosztuje!! Wiec nie pisz, że są amorki drogie!! 8)

BYŁ MITSUBISHI COLT C51 1.3 gaźnik, sonda lambda i ecu.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]