Witam Wszystkich "Szaradziarzy". Nim dojdę do próśb o pomoc w znaleziniu dokumentacji napiszę parę słów o historii mojego samochodziku.
Odziedziczyłem samochodzik po moim ojcu. Autko nie miało zbyt różowej przyszłości bo ojciec kupił inne auto o nieco mniejszym stażu:) Ja osobiście mam też inne auto no ale żona też chciała mieć jakiś środek transportu więc jej odstąpiłem swój samochodzik a od ojca odebrałem poczciwe Daihatsu które służy mi teraz jako wozidło do pracy:)
O samochodzie:
Daichatsu Charade G30 z roku 1984

Nadwozie wersja turbo z charakterystyczną czerwono czarną tapicerką i niemal kubełkowymi fotelami i obrotomierzem w desce:) Tylko że..... nie ma Turbo. Niestety za młodu uturbiony diesel nie przeżył ułańskiej fantazji mojego wujka (który był pierwszym właścicielem). Pękł blok silnika a że zdobyć wtedy nowy silniki 1.0 TD było niemożliwością, zamontowany został zwykły silnik 1.0D 37KM. No i tak to autko teraz ma. Od już przeszło 25 lat.
Teraz ma przejechane 244000 km i całkiem nieźle się trzyma (bo po drodze przeżyło remont kapitalny silnika i malowanie całej karoserii) Stan oceńcie sami na podstawie zdjęć:)

A na koniec prośba: Ma ktoś schematy instalacji elektrycznej do silnika 1.0 D lub 1.0 TD do G30?