Witam.
Mam na imię Michał, mam 23 lata pochodze spod Rzeszowa. Poł roku temu kupiłem moje pierwsze auto, nosiłem się z zamiarem kupna VW GolfII ale na giełdzie nie było nic ciekawego w cenie do 4000zł. Nagle patrze oczom ukazała się bardzo zgrabna "dupka"

zacząłem oglądać i bardzo spodobał mi się design autka, małe, zwinne, zgrabne w sam raz na zatłoczone drogi i ciasne parkingi w mieście.Okazało się, że autko sprowadzone z Niemiec 1.5 roku temu, zarejestrowane w Polsce, jeździła nim nie paląca studentka na uczelnie.
A teraz o samochodziku.
Model: Daihatsu Charade TX G200 93'
Kolor: czerwony
Nadwozie: hatchback 3 drzwi,
Silnik: 1.3l benzyna, 16V, EFI, 84KM.
Stan autka idealny, ani jednej plamki rdzy, zadbane(może nei do końca ale zawsze, znalazłem paragon z 1998 rokui 10 pfeningów pod lewarkiem hamulca ręcznego z jakiegoś niemieckiego supermarketu). Generalnie zakochałem się w samochodziku od pierwszego wejrzenia
Czekają mnie jeszcze drobne wydatki "tapicerskie"
-wymiana uchwytów z głośnikami a tylną półkę
-kupno tylnej półki (uszkodzona)
-zabiegi kosmetyczne(czyszczenie dywanika, kanap itp)
A teraz o samej jeździe:
Autko jest bardzo dynamiczne(84 kuce pod maską robią swoje) nie jednemu już mina zrzedła jak szkaradka zostawiła kłęby kurzu
Spalanie wynosi około 5.5-6 litrów na trasie do 6,5-7l w cyklu mieszanym.
Naprawdę cieszę się z mojej szkaradki jak małe dziecko i jestem bardzo zadowolony, niedługo wrzuce kilka zdjęć(aktualnie autko jest troche brudne)
Pozdrawiam wszystkich właścicieli charadek.