Witam, nadszedł czas pozbycia się mojej Charadki
Szczerze mówiąc to nie wiem na ile ją wyceniać... dlatego (aby trzymać się regulaminu, muszę podać cenę...
) podaję cenę 2500 zł
a jak ktoś ma inną propozycję to czekam na pw
Jest jeszcze możliwość sprzedaży Charadki na części. Jak komuś coś potrzeba to zbieram zapisy a od 1.04. rozbiórka e-mail:
jcz-other@tlen.pl, tel
603 203 102 , gg:2233169Ale do rzeczy.
Charade jest u mnie od IV.2007 roku. Przejechałem nią 40 tys km, a obecny przebieg wynosi 155 tys. km.
Przez cały okres eksploatacji na bieżąco wymieniane były wszystkie elementy eksploatacyjne (faski, filtry, płyny). Samochód przez te 5 lat był bezawaryjny a jeździł codziennie
(poza kilkoma incydentami).
Ostatnio zrobiłem remoncik silnika i nadwozia zakończony w XI.2011r.
Remont obejmował:
Silnik: (m.in. : szlif cyl, nowe tłoki+pierścienie,nowe końcówki wtrysków DENSO+regulacja wtrysków, częściowa reg.pompy wtryskowej,nowy rozrząd, zawory, prowadnice, itp)
Karoseria:spawanie (błotniki, progi , podłoga,wzmocnienia), większość elementów konstrukcyjnych w tym progi z blachy 1,5mm
Zawieszenie:nowe amorki+sprężyny tył, wahacze przód,
Ukł.hamulcowy:klocki, szczęki, linka ręcznego, część przewodów (gumowe i metalowe)
Wydech:łącznik elastyczny, tłumik środkowy
Oczywiście też paski, filtry i płyny:)
Dodatkowo Charadka dostała nowe opony : Dębica Passio 155/80 R13
Do dzisiaj docierał się na Mobil S 10W40
Samochód jest sprawny (w ciągłej eksploatacji), zużycie paliwa przy jeździe do pracy (5km przez miasto) - 5,6L/100km
OC ważne jest do 6.IV.12r a przegląd do 5.XI.12
Ma też minusy
Należy:
poprawić blachy, ponieważ pomalowałem zrobione elementy badziewnym podkładem Śnież-yn-ki
który odpadał wraz ze śniegiem i błotem. Że blachy grube to poczekają do wiosny:)
Poza tym koniecznie trzeba wymienić końcowy tłumik bo ciężko wytrzymać już.
Grzechocze też jeden przegub, ale dorzucam kpl. półoś
W ostatnim tygodniu wymieniłem także:
łożyska kół tylnych (obie strony), olej Castrol 15W40 Diesel +filtr, filtr paliwa,uszczelniacz wałka w pompie wtryskowej:)
I niestety... wyszło tak, że muszę sprzedać Charadkę...
No dobra, to tyle. Poniżej fotki Charadki.
Rozważę każdą propozycję...
NIEAKTUALNEZ czasem będę dorzucał fotki części przeznaczonych do pozbycia...
Silnik Charade G102 1.3 (H-CE) kompletnyW rewelacyjnym stanie technicznym. U mnie jeździł z automatem. Teoretyczny (jak kupowałem) przebieg to 170 tys. km. U mnie zalany był Castrolem 10W40, przejechał lekko ponad 6000km i nie zauważyłem ubytku oleju. Nie dymił. Jechał b.dobrze. Spalanie w mieście przy dynamicznej jeździe ok 10L/100km na trasie przy 120-150 wyszło 6.5L/100km
Cena: 750 zł Nowa cena 600 zł Sterownik Silnika 1.3 H-CEsprawny
Cena: 150złSterownik automatycznej skrzyni biegów z G102sprawny
Cena:75 złDrzwi G10X z osprzętem lub bezposiadam też drzwi tylne
Cena:40 zł Posiadam również inne drobiazgi, więc jak coś to proszę o kontakt.